Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Δε φτάνουν τα κονδύλια για τα γλέντια

Τις ανειλημμένες υποχρεώσεις της προς τη Διεύθυνση Οδοποιίας, που ανέρχονται στο ποσό των 200 εκατομμυρίων δραχμών, "θυμήθηκε" η Δημοτική Αρχή Αθήνας, που εισηγήθηκε στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο την αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το 1997.

Ωστόσο, δεν ξέχασε τις "ανάγκες" του δήμου και κυρίως του δημάρχου, σε δημόσιες σχέσεις και προβολή, ενισχύοντας τους κωδικούς για "Δαπάνες Συνεδρίων, δεξιώσεων και άλλων εκδηλώσεων" με το ποσό των 33 εκατομμυρίων δραχμών. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την εισήγηση για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που ψηφίστηκε με 17 ψήφους υπέρ και 10 κατά - αποτέλεσμα που δε συνεπάγεται και την έγκρισή του, για την οποία απαιτούνται 21 ψήφοι υπέρ - προβλέπονται νέοι κωδικοί και δαπάνες για μελέτες, γενικά χωρίς να επισημαίνεται τι ακριβώς θα εξυπηρετήσουν, καθώς και για περισσότερα κάγκελα στα πεζοδρόμια της Αθήνας.

Να σημειώσουμε πως έχουν περάσει μόλις δύο μήνες από την ψήφιση του προϋπολογισμού του έτους 1997, από τη δημοτική πλειοψηφία. Εναν προϋπολογισμό που σύσσωμη η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει ως πλασματικό, καθώς προβλέπονταν έσοδα που είναι απίθανο να καλυφθούν, αλλά και απαράδεκτο από ηθικής απόψεως, αφού προέβλεπε έξοδα για δημόσιες σχέσεις που ανέρχονται στο ποσό των 500 εκατομμυρίων (533 με την αναμόρφωση).

Και χτες η αντιπολίτευση κατήγγειλε ως υπερβολικές τις δαπάνες για δημόσιες σχέσεις, αλλά και την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής να "σουλουπώσει" τον ισοσκελισμό που εμφάνιζε όταν ψήφιζε τον προϋπολογισμό, "θυμούμενη" τώρα ανειλημμένες υποχρεώσεις προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας και σπάζοντας κωδικούς που ήδη υπάρχουν, ώστε να εμφανίσει νέα έσοδα. Από την πλευρά του ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,σημείωσε ότι η αναμόρφωση του προϋπολογισμού περιέχει άσκοπες δαπάνες, που δε δικαιολογούνται επαρκώς και άδηλες μελέτες - ύψους 170 εκατομμυρίων δραχμών - που οδηγούν σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org