Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οργιο ρουσφετολογίας και εξαγοράς

Οι εκλογές στους πρωτοβάθμιους αγροτικούς συνεταιρισμούς ολοκληρώθηκαν σε όλη τη χώρα ενώ, ήδη, ξεκίνησαν οι εκλογές στις Ενώσεις Συνεταιρισμών. Τα στοιχεία από τις εκλογές στους συνεταιρισμούς, γενικά, δείχνουν σημαντική μείωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ και ακόμη μεγαλύτερη είναι η μείωση στις περιοχές όπου αναπτύχθηκαν έντονες αγροτικές κινητοποιήσεις. Τόσο σ' αυτές τις περιοχές, όσο και στις περιοχές όπου η"Λαϊκή Αγροτική Ενότητα" διεκδίκησε με το ψηφοδέλτιό της την ψήφο των αγροτών, η ενίσχυσή της ήταν σημαντική. Τελικά, η μείωση των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ είναι ορατή και προβλέπεται η απώλεια της απόλυτης πλειοψηφίας που είχε στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ.

Ο}μως, για να μη φανεί η μεγάλη πτώση της παράταξής του, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να... "διορθώσει" την ψήφο των αγροτών! Κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του έχουν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επιχείρηση εξαγοράς αντιπροσώπων που έχουν εκλεγεί με άλλες παρατάξεις. Ο στόχος είναι να παρουσιαστεί τάχα δικαιωμένη, η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης. Σ' όλες τις περιοχές της χώρας και πιο συγκεκριμένα εκεί που λείπουν"κουκιά", επιδίδονται στην εξαγορά αντιπροσώπων τάζοντας διορισμούς και μεταθέσεις στα παιδιά των αντιπροσώπων. Σ' άλλους, πάλι, αγρότες μοιράζουν ποσοστώσεις για την καλλιέργεια πχ βιομηχανικής ντομάτας και άλλων προϊόντων - λες και δίνουν από την περιουσία του ΠΑΣΟΚ - ενώ αναφέρονται και περιπτώσεις εξαγοράς με δάνεια και ρυθμίσεις χρεών.

***

Τα φαινόμενα αυτά, που παίρνουν πανελλαδικό χαρακτήρα, αποκαλύπτουν, μια ακόμα φορά, το εκσυγχρονιστικό προσωπείο της κυβέρνησης Σημίτη που δεν είναι άλλο παρά το γνωστό, αποκρουστικό πρόσωπο της σήψης και της διαφθοράς. Το ΠΑΣΟΚ δεν αρκείται να μοιράζει ποσοστώσεις και άλλες εξυπηρετήσεις στους ημετέρους, όπως πχ έγινε με το στέλεχός του Ν. Λιόλιο, πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, που φέτος μοιράζεται με άλλο συγγενικό του πρόσωπο 400 τόνους ποσόστωση βιομηχανικής ντομάτας όταν άλλοι αγρότες δεν μπορούν να πάρουν ούτε 50 τόνους ποσόστωση... Αυτήν την πρακτική το ΠΑΣΟΚ επεκτείνει και σε αντιπροσώπους άλλων παρατάξεων, με το αζημίωτο, για να υφαρπάξει την ψήφο τους. Αλλά αυτή η απαράδεκτη τακτική καταδικάστηκε από τους αγρότες, οι οποίοι καλούνται και, τώρα, να αντισταθούν στην εξαχρείωση που προωθούν τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Τυχόν νέα υφαρπαγή της πλειοψηφίας στο ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και σε άλλες οργανώσεις από τους βαστάζους της αντιαγροτικής πολιτικής θα δυσκολέψει περισσότερο τη δεινή θέση των μικρομεσαίων αγροτών και δεν πρέπει να το επιτρέψουν.

Γιάννης ΖΑΓΓΑΝΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ