Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΝΤΙΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ανικανοποίητα παραμένουν τα αιτήματά τους

Στη Βουλή το θέμα, με ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ - Λεων. Αυδή

Το θέμα των ανικανοποίητων αιτημάτων των αναπήρων και θυμάτων του αντιδικτατορικού αγώνα, φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Λεων. Αυδής προς τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Υγείας - Πρόνοιας, ρωτώντας αν η ικανοποίησή τους βρίσκεται στις κυβερνητικές προθέσεις. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο κείμενο της ερώτησης: "Τριάντα χρόνια μετά το πραξικόπημα του '67 και παρά τα μεγάλα λόγια από τους εκάστοτε κυβερνώντες για την αναγνώριση των αγώνων και των θυσιών των ανθρώπων που βασανίστηκαν φυλακίστηκαν, διώχτηκαν κλπ. από τη χούντα, αυτοί οι άνθρωποι ακόμη δεν έχουν δικαιωθεί, όπως τους αρμόζει. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 268 αιτήσεις αναπήρων του αντιδικτατορικού αγώνα που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες, πήραν σύνταξη μόνο οι 91 από αυτούς, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους απορρίπτει αβασάνιστα τις σχετικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί από τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα. Μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αιτήματα για:

  • Την εξομοίωση των αναπήρων και θυμάτων του Αντιδικτατορικού Αγώνα με τους αναπήρους πολέμου της περιόδου 1940 - '41 και της Εθνικής Αντίστασης ως προς τα δικαιώματα και ευεργετήματα που παρέχουν οι σχετικοί νόμοι.
  • Την εξομοίωση των αναπήρων και θυμάτων του αντιδικτατορικού αγώνα με τους πολιτικούς και στρατιωτικούς συνταξιούχους του δημοσίου, σχετικά με τη νοσηλεία τους στα στρατιωτικά νοσοκομεία, ανεξάρτητα της πάθησης - συνταξιοδότησής τους.
  • Την επανάκριση των αιτήσεων που έχουν απορριφθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και την αναγνώριση των αιτούντων με συμπλήρωση του φακέλου τους με δύο μαρτυρικές καταθέσεις ή ένορκες βεβαιώσεις στο Ειρηνοδικείο ή σε συμβολαιογράφο ή με την υποβολή μιας βεβαίωσης του αρμόδιου φορέα".

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ