Τρίτη 22 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ "32"
Ανησυχίες και προειδοποιήσεις

Την αντίθεσή τους με την πολιτική προσέγγισης που ακολουθεί η κυβέρνηση απέναντι στην Αγκυρα "κατέθεσαν" 32 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό.

Στην επιστολή τους οι "32", αφού περιγράφουν τις ανησυχίες τους και "σκιαγραφούν" ένα δυσμενές για τα συμφέροντα της χώρας σενάριο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καταλήγουν με τη σαφέστατη προειδοποίηση προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη: "Εάν η εξέλιξη των πραγμάτων μάς επιβεβαιώσει, παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι η ακολουθούμενη πολιτική δε θα έχει την κατανόησή μας".

Σε άλλο σημείο της επιστολής τους οι "32" θέτουν το ερώτημα αν "εβδομήντα χρόνια μετά τη Συνθήκη της Λωζάννης, εξήντα πέντε χρόνια μετά την Ιταλοτουρκική Συνθήκη της Αγκυρας και πενήντα περίπου χρόνια μετά τη Συνθήκη των Παρισίων, αποδεχόμαστε εμείς ότι υπάρχουν ερμηνευτικά τάχα προβλήματα ή κενά που αγγίζουν την ακεραιότητα του εθνικού μας χώρου;". Οι "32" στην επιστολή τους επισημαίνουν επίσης, αναφερόμενοι στις αρμοδιότητες της υπό σύσταση επιτροπής, ότι "διαδικαστικά θέματα προσδιορίζουν και τα ουσιαστικά και ότι ακόμη οδηγούν στην καταγραφή των εκκρεμών προβλημάτων".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ