Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΑΣΚΑΛΟΙ
Κοινά προβλήματα, κοινός αγώνας

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΟΕ αποφασίστηκε η έναρξη πενθήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων από τη Δευτέρα

Μετά τα γυμνάσια και τα λύκεια κλειστά θα παραμείνουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε όλη τη χώρα έπειτα από την απόφαση, που έλαβε χτες το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα το ΔΣ της ΔΟΕ ομόφωνα αποφάσισε τη μετατροπή της τριήμερης απεργιακής κινητοποίησης που είχε εξαγγείλει, σε πενθήμερη απεργία με έναρξη από τη Δευτέρα. Την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στους διδασκαλικούς συλλόγους όλης της χώρας, όπου θα μπει για έγκριση η πρόταση του ΔΣ της ΔΟΕ για παραπέρα κλιμάκωση της απεργίας με πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις ανά εβδομάδα. Το Σάββατο, 8 Φλεβάρη, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα η ολομέλεια των προέδρων των συλλόγων, όπου θα επικυρωθεί η απόφαση των γενικών συνελεύσεων.

Η απόφαση αυτή αντικατέστησε την προχτεσινή απόφαση του ΔΣ της ΔΟΕ για τριήμερη απεργιακή κινητοποίηση και πάρθηκε κάτω από την πίεση που ασκούσε η βάση των δασκάλων και των νηπιαγωγών, για αποφασιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις, όπως αυτή εκφράστηκε κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας των προέδρων των διδασκαλικών συλλόγων που έγινε το περασμένο Σάββατο, αλλά και από τη χτεσινή σύσκεψη των ΔΣ των διδασκαλικών συλλόγων του Λεκανοπεδίου, που έγινε στα γραφεία της ΔΟΕ. Ωστόσο, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΔΟΕ πρόβαλε ως λόγους αλλαγής της στάσης της, "την προκλητική αδιαφορία του υπουργείου Παιδείας, απέναντι στο σύνολο των αιτημάτων του κλάδου και την κατάθεση του σχεδίου νόμου για το νέο μισθολόγιο χωρίς ουσιαστικές αλλαγές".

Μιλώντας στο "Ρ" ο Θ. Γκεσούλης, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος της ΔΕΕ, τόνισε: "Η πίεση της βάσης οδήγησε την πλειοψηφία του ΔΣ να αλλάξει την πρώτη της απόφαση. Στην Ολομέλεια των προέδρων που έγινε το Σάββατο φάνηκε καθαρά η διάθεση της βάσης που ζητούσε απεργία διάρκειας με τη μορφή των 5ήμερων επαναλαμβανόμενων απεργιών, που να συμπίπτουν με τις κινητοποιήσεις των καθηγητών, αφού το σύνολο των αιτημάτων που απασχολούν τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων είναι κοινά. Η απόφαση αυτή, έστω και αν πάρθηκε αργά, ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των καιρών και πρέπει στις τρεις μέρες που απομένουν και κατά τη διάρκεια της απεργίας να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία τόσο της απεργίας, όσο και των συλλαλητηρίων, αν θέλουμε να έχει συνέχεια, διάρκεια και προοπτική ο αγώνας μας".

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 10 το πρωί στο υπουργείο Παιδείας και την Τετάρτη θα γίνουν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο. Επίσης, στα πλαίσια της απόφασης του ΔΣ θα επιδιωχτεί συνάντηση με την ΟΛΜΕ, με σκοπό το συντονισμό της δράσης των δύο Ομοσπονδιών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ