Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αντιστασιακοί καταδικάζουν τη Συμφωνία Σένγκεν

Την έντονη αντίθεσή της στο νομοσχέδιο με το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να επικυρώσει τη Συμφωνία Σένγκεν, εκφράζει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ).

"Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης έχουν πικρή πείρα από τα φακελώματα της δικτατορίας του Μεταξά και των μεταπολεμικών κυβερνήσεων", τονίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΑΕΑ. Ακόμα έχουν αγωνιστεί και έχουν προσφέρει πολλά θύματα στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη, την οικογενειακή και την ιδιωτική του ζωή, αλλά και για το απόρρητο της επικοινωνίας της σκέψης και της έκφρασής του. Για τους λόγους αυτούς η ΠΕΑΕΑ καταδικάζει τη Συμφωνία Σένγκεν και ζητά από την κυβέρνηση να μην την επικυρώσει και να αποσύρει το νομοσχέδιο Γιαννόπουλου από τη Βουλή.

  • Επίσης η Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών διαμαρτύρεται, με ανακοίνωσή της, για την επί της αρχής ψήφιση του "νομοσχεδίου ντιρεκτίβας της ΕΕ από τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για το ηλεκτρονικό φακέλωμα όλων των πολιτών της χώρας μας, που τους στερεί βασικές ελευθερίες".

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ