Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απεργία και στους παιδικούς σταθμούς

Σε απεργία προχωρούν στις 3 και 4 του Φλεβάρη όλοι οι εργαζόμενοι στους Κρατικούς Παιδικούς Σταθμούς με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Παράλληλα διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 του μήνα, στις 11 π.μ., μπροστά στο υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας.

Σύμφωνα με την απόφαση που πήραν ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΚΠΣ, ο Σύλλογος Διαχειριστών ΚΠΣ, το Ενιαίο Σωματείο Εργαζομένων στους ΚΠΣ και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικού Βοηθητικού Προσωπικού Παιδικών Σταθμών, οι εργαζόμενοι απεργούν με αιτήματα: Οι ΚΠΣ να παραμείνουν στο υπουργείο. Να ανακληθούν οι αποφάσεις μεταβίβασης της αρμοδιότητας των ΚΠΣ στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Να καλυφθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις όλων των κλάδων.

Επίσης, να ενταχθούν οι κλάδοι νηπιαγωγών και διαχειριστών στον Οργανισμό του υπουργείου. Να ενταχθεί το βοηθητικό προσωπικό στον κλάδο ΥΕ, επίσης στον Οργανισμό του υπουργείου. Να χορηγηθεί άμεσα βιβλιάριο υγείας του δημοσίου και στο βοηθητικό προσωπικό.

Ακόμα, να καθιερωθεί η προσχολική αγωγή και να αναβαθμιστεί ο ρόλος των παιδαγωγών. Να αυξηθούν τα κονδύλια για τη σωστή λειτουργία των ΚΠΣ. Να αυξηθούν οι μισθοί και να θεσμοθετηθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να χορηγηθεί οικογενειακό επίδομα και στους δύο συζύγους.

Τέλος, να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Να αποσυρθεί κάθε σχέδιο που συρρικνώνει τα συνταξιοδοτικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Να μειωθεί το συνταξιοδοτικό όριο για τις γυναίκες στα 55 χρόνια και για τους άντρες στα 60. Να τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα και να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ