Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάτω τα χέρια από τους απεργούς - αγρότες

Μαζική και μαχητική εκδηλώνεται η αλληλεγγύη ευρύτατων στρωμάτων των εργαζομένων και μαζικών φορέων. Ταυτόχρονα, καταδικάζεται η αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης και η επιχείρηση τρομοκράτησης και διώξεων

Μαζική εκδηλώνεται η αλληλεγγύη των εργαζομένων, των μαζικών φορέων του λαού στον δίκαιο αγώνα των αγροτών, αλλά στους απεργούς καθηγητές, τους δασκάλους και τους άλλους εργαζόμενους με ανακοινώσεις και ψηφίσματα, με τα οποία επίσης, καταδικάζεται η αδιαλλαξία της κυβέρνησης και η τρομοκρατική κυβερνητική επιχείρηση εκφοβισμού σε βάρος των αγροτών. Πληθαίνουν οι εργαζόμενοι που δηλώνουν πως βρίσκονται και θα βρίσκονται ενεργά δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας για όλους μας...

Η ΕΕΔΥΕ

Η ΕΕΔΥΕ χαιρετίζει τον αγώνα των αγροτών και εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του μαχόμενου κινήματος ειρήνης. Εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της και τη διαμαρτυρία της στην πρωτοφανή επίθεση και κατασυκοφάντηση, που επιχειρείται αυτές τις μέρες, καθώς και το πολεμικό τρομοκρατικό κλίμα που δημιουργεί η κυβέρνηση, για να κάμψει το ηθικό τους. Είναι υποκριτικό, σημειώνει, να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν χρήματα, ότι δεν αντέχει η οικονομία, όταν την ίδια στιγμή ετοιμάζονται να ξοδέψουν 4 τρισ. δραχμές για εξοπλισμούς που επιβάλλουν τα επιθετικά αμερικανο-ΝΑΤΟικά σχέδια, όταν ξοδεύουν πάνω από 20 δισ. δραχμές το χρόνο για την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στη Βοσνία. Ολοι μας, επίσης, βλέπουμε καθημερινά τον πλούτο και τη χλιδή που συγκεντρώνεται συνεχώς σε λίγα χέρια.

Δυστυχώς όμως, συνεχίζει η ΕΕΔΥΕ, αντί οι κυβερνώντες να αντισταθούν σ' αυτούς που φέρνουν τη φτώχεια και την καταστροφή, υποτάσσονται και αντιμετωπίζουν τους λαϊκούς αγώνες με τη λογική του "εχθρού λαού", προσπαθούν να καλλιεργήσουν εχθρότητα ανάμεσα στα κοινωνικά στρώματα και τέλος, καταφεύγουν σε τρομοκρατικές μεθόδους, που θυμίζουν άλλες εποχές.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΕΔΥΕ: "Ματαιοπονούν όμως. Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω. Σ' ολόκληρο τον κόσμο και τη χώρα μας φυσικά, οι λαοί ξεσηκώνονται. Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει για τη "νέα τάξη πραγμάτων". Οπως οι λαοί στην ιστορία της κοινωνίας προσπέρασαν τα εμπόδια, έτσι και σήμερα θα γίνει. Σ' αυτούς τους λαϊκούς αγώνες που υπερασπίζονται τη ζωή και την κοινωνική δικαιοσύνη, το Κίνημα Ειρήνης θα είναι συμπαραστάτης και θα συμβάλει με όλες του τις δυνάμεις να αναπτυχθούν.

Καλούμε τις επιτροπές ειρήνης, τους φιλειρηνιστές να συμπαρασταθούν ενεργά στην αγωνιζόμενη αγροτιά".

Η Ομοσπονδία Λογιστών

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (ΠΟΛ) εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών που είναι θύματα της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, των συμφωνιών της ΓΚΑΤΤ και της ΚΑΠ και των άλλων αποφάσεων των Βρυξελλών.

Καταδικάζει την ποινικοποίηση από την κυβέρνηση των εργατικών και λαϊκών αγώνων και την πολιτική της προληπτικής τρομοκρατίας, για τη διαφύλαξη, δήθεν, της έννομης δημοκρατικής τάξης... Η έννομη τάξη και η δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος δεν κινδυνεύουν από τους λαϊκούς αγώνες. Αντίθετα, οι αγώνες αυτοί αποτελούν την ασπίδα διαφύλαξης των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των πολιτών, ασπίδα διαφύλαξης της δημοκρατίας. Τα παραπάνω, στην προκείμενη περίπτωση, σημειώνεται, εξειδικεύονται με τις χιλιάδες διώξεις των αγροτών, καθώς και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης με την άσκηση δίωξης σε βάρος του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Δημήτρη Κυριαζίδη.

Η ανακοίνωση της ΠΟΛ επισημαίνει ότι: Εχθρός του έθνους και της δημοκρατίας είναι η πολιτική της εθνικής υποτέλειας, η πολιτική της οικονομικής και παραγωγικής ερήμωσης της χώρας, η πολιτική του ξεκληρίσματος των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων. Οι αγώνες των ναυτεργατών, των εκπαιδευτικών, των αγροτών και των άλλων εργαζομένων είναι και δικός μας αγώνας. Αγώνας ζωής και υπερηφάνειας, υπογραμμίζεται και καλούνται όλοι οι λογιστές και λογίστριες της χώρας να σταθούν αλληλέγγυοι.

Η ΟΣΝΙΕ
Σε ενεργό συμπαράσταση στον αγώνα των αγροτών καλεί τα μέλη της η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ), η οποία σε ανακοίνωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες υπογραμμίζει, ανάμεσα στα άλλα: Η κυβερνητική αδιαλλαξία σπρώχνει πάλι τους αγρότες στον αγώνα. Η αγροτική πολιτική της κυβέρνησης, ουσιαστικά της Ευρωπαϊκής Ενωσης της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ είναι οι πολιτικές ξεκληρίσματος και περιθωριοποίησης της ελληνικής αγροτιάς. Αυτές οι πολιτικές στέλνουν το θησαυρό της ελληνικής γης στις χωματερές και τους ίδιους τους μικρομεσαίους αγρότες στη φτώχεια και μελλοντικά στις ουρές της ανεργίας... Ο αγώνας είναι κοινός. Σήμερα μαζί με τα "μπλόκα" της εργατικής τάξης, η νίκη της αγροτιάς θα είναι και δική μας, υπογραμμίζεται.
Οι Οικοδόμοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι Ζακύνθου
Οι οικοδόμοι και ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ζακύνθου με ανακοινώσεις των σωματείων τους καταγγέλλουν την αδιάλλακτης στάση της κυβέρνησης και καταδικάζουν την τρομοκρατική επιχείρηση της, τις χυδαίες και φασιστικές μεθόδους που χρησιμοποιεί μπροστά στη νέα καταιγίδα των αγροτικών κινητοποιήσεων, αλλά και γενικότερα του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Οι Οικοδόμοι της Ζακύνθου θα βρίσκονται με όλες τις δυνάμεις τους δίπλα στα μπλόκα του αγώνα των αγροτών. Γιατί ο αγώνας των αγροτών είναι και δικός μας, για τη+ δική μας επιβίωση, τονίζεται. Ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι προειδοποιούν την κυβέρνηση πως: Ούτε τα ΜΑΤ, ούτε οι απειλές, ούτε οι διώξεις θα σταματήσουμε τους εργάτες, τους αγρότες, όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το Σωματείο μας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των αγροτών και πλάι τους στα μπλόκα θα βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των ξενοδοχοϋπαλλήλων.
Τα σωματεία ιματισμού Πάτρας
Τέλος, τα σωματεία ιματισμού στην Πάτρα που συμπαραστέκονται στον αγώνα τονίζουν ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι η τρομοκρατία που εξαπολύει, η ποινικοποίηση των αγώνων, τα ΜΑΤ δεν περνάνε, θα συντριβούν στο παλλαϊκό μέτωπο πάλης των εργαζομένων, των αγροτών, των επαγγελματιών, της νεολαίας. Συμπαράσταση στους αγώνες των καθηγητών, δασκάλων, αγροτών και όλων των εργαζομένων εκφράζει με ανακοίνωσή του το Παράρτημα Χαλανδρίου της ΠΕΑΕΑ, που καταγγέλλει και τη χυδαία επίθεση της κυβέρνησης Σημίτη κατά των αγωνιζομένων.

}

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάτω τα χέρια από τον αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς(2016-02-25 00:00:00.0)
"Εργατιά, αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά"(1999-02-13 00:00:00.0)
Συγκέντρωση - μήνυμα κλιμάκωσης(1998-02-11 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια εναντια στα "αγροτοδικεία"(1997-10-14 00:00:00.0)
Η ποινικοποίηση των αγώνων δε θα περάσει(1997-05-28 00:00:00.0)
Μέρα αγώνα για τους κτηνοτρόφους(1996-05-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ