Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 30 Γενάρη 1997

ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΟΙ
στο δίκιο του αγώνα τους

Επιτροπή Αλληλεγγύης συγκρότησαν δεκάδες άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, συνδικαλιστές, δήμαρχοι και άλλοι κοινωνικοί παράγοντες

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους οι αγρότες της Θεσσαλίας - αλλά και όλης της χώρας - προχωρούν απαρέγκλιτα στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων, που έχουν αποφασίσει, αποκλείοντας σήμερα τη σιδηροδρομική γραμμή και αύριο τα διόδια.

Οι μαζικές και δυναμικές χτεσινές συγκεντρώσεις στη Λάρισα, τα Τρίκαλα - όπου κατέλαβαν και τη Νομαρχία - και τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα τρακτέρ που προστίθενται συνεχώς στα χιλιάδες που αναμένουν παραταγμένα στις πλατείες, ήταν η αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση, που εμμένει στον αυταρχικό της κατήφορο και την αδιάλλακτη στάση της.

Ταυτόχρονα, εκδηλώνεται η αλληλεγγύη των εργαζομένων. Σάραντα δύο άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, συνδικαλιστές, δήμαρχοι κλπ. συνέστησαν Επιτροπή Αλληλεγγύης και καλούν σε αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της αγροτιάς, αλλά και κατά του επικίνδυνου αυταρχισμού της κυβέρνησης.


ΣΕΛ.  10   -   14

Αγωνιστικό κάλεσμα σε γονείς και μαθητές

ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Νέο συλλαλητήριο, αύριο στην πλατεία Κάνιγγος

Δυναμική απάντηση στην πολιτική λιτότητας που ξεπουλά την παιδεία και απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς, έδωσαν χτες χιλιάδες καθηγητές. "Νίπτει τας χείρας του" ο υπουργός Παιδείας, για τα μισθολογικά, λέγοντας ότι το θέμα "έχει κλείσει" με την κατάθεση του νομοσχεδίου για το μισθολόγιο - φτωχολόγιο στη Βουλή. Ανυποχώρητοι οι εκπαιδευτικοί διευρύνουν το μέτωπο ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιεκπαιδευτική πολιτική και καλούν μαθητές, γονείς, φοιτητές, σπουδαστές, εργαζόμενους να δώσουν κοινή απάντηση με νέο συλλαλητήριο αύριο στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου.


ΣΕΛ.  16   -   17

Τι θα κάνει η ΕΣΗΕΑ;

Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης έχει πλέον σταθερή και ...κατακόρυφη τροχιά. Κατήφορος, που αφορά ευθέως πλέον τους πάντες, είτε υφίστανται άμεσα είτε όχι τις συνέπειες αυτής της πορείας. Ανάμεσά τους και τους δημοσιογράφους, καθώς και το συνδικαλιστικό τους όργανο, την ΕΣΗΕΑ.

"Θα ήθελα να προσθέσω, επίσης, ότι υπέρ των φερομένων ως εκφραζόντων τη γνώμη των αγροτών της χώρας έχουν εκφραστεί ορισμένοι δημοσιογράφοι. Δε θα αναφερθώ ούτε σε ονόματα, ούτε στο τι είπαν. Το λόγο έχει ο εισαγγελέας. Διότι εδώ υπάρχει παραίνεση προς διάπραξη πλημμελημάτων"! Αυτά είπε, κατά λέξη, ο υπουργός Δικαιοσύνης προχτές.

Η ΕΣΗΕΑ τι θα κάνει; Θα ζητήσει εξηγήσεις, για το υπουργικό παραλήρημα, που φτάνει μέχρι και σε ανοιχτές εντολές, για εισαγγελική φίμωση του Τύπου και δίωξη των δημοσιογράφων, που δε συμφωνούν με την κυβέρνηση;



Σήμερα οι πικετοφορίες των συνταξιούχων

Στις 10 π.μ. ξεκινούν σήμερα οι πικετοφορίες διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά, στη Λάρισα και σε άλλες πόλεις. Καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τη ληστρική φορολογική επίθεση στις συντάξεις και ζητούν την επαναφορά των κατώτερων συντάξεων του ΙΚΑ στα 20 Ημερομίσθια του Ανειδίκευτου Εργάτη, καθώς και την ανάλογη ρύθμιση για τα υπόλοιπα Ταμεία


ΣΕΛ.  15
ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
"Εκκολάπτεται" και νέο σκάνδαλο

Τροποποίηση του σκανδαλώδους νομοθετικού πλαισίου, για τους όρους εκμετάλλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου, αξιώνουν οι πολυεθνικές και οι συνεργάτες τους στην Ελλάδα, που ενδιαφέρονται να μετέχουν σαν "επενδυτές" στις υπό ίδρυση Εταιρίες Παροχής Αερίου


ΣΕΛ.  23

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ