Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ
Δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν με ζωές παιδιών

"Ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ), η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι μιζαδόροι, όχι απλά πρέπει να προβληματιστούν, αλλά πρέπει να γνωρίζουν καλά πως δεν μπορούν να παίζουν με τις ζωές των παιδιών. Ούτε μπροστά στα συντρίμμια του αέρα έχουν το δικαίωμα να πετούν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο και να σημαδεύουν την αρρωστημένη γραφειοκρατία". Αυτά τονίζει, σε ανακοίνωσή της, η "Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση Παλλήνης" (ΠΑΚΠ), σχετικά με την κατάρρευση του παραπήγματος - Γυμνασίου Παλλήνης τη Δευτέρα, μετά από δυνατό αέρα.

Στην ανακοίνωση, η ΠΑΚΠ καταγγέλλει "τη νοσηρή αδιαφορία, την έλλειψη γνώσης, την εισβολή κάθε αεριτζή, την ανυπαρξία του κράτους, το λάδωμα σ' όλο τους το μεγαλείο. Ξύλα, γυψοσανίδες, λαμαρίνες, πολυεστέρες είναι τα υλικά ενός σύγχρονου σχολείου, μαζί με ένα καινούριο νομοσχέδιο για την παιδεία που ετοιμάζει η κυβέρνηση για εντυπωσιασμό. Εάν συνοδευτούν και με έναν ανεμοστρόβιλο, μένει σκόνη και θρύψαλα, όπως οι ψεύτικες αίθουσες του σχολείου της Παλλήνης".

"Κάθε κατάληψη μαθητών, συνεχίζει η ανακοίνωση, με κύριο αίτημα το κτιριακό καταγγέλλεται ως παράνομη και καταχρηστική και κάθε τοπικός άρχοντας της Παλλήνης βολεύεται με μια προσωρινή λύση και με μια απλή διαμαρτυρία στους αρμόδιους". Στη συνέχεια, η ΠΑΚΠ καταγγέλλει το δημοτικό συμβούλιο ότι αντί να πιέσει για την αποδέσμευση χώρου στην περιοχή "ΚΑΜΠΑ" για την ανέγερση σχολικών κτιρίων, υπεραμύνονται ΟΛΟΙ για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας "ΜΠΑΡ" με υπέρμαχο τον δημοτικό σύμβουλο του ΣΥΝ.

Η ΠΑΚΠ προτείνει, μέσω της ανακοίνωσης, να φύγουν τα παιδιά αμέσως τώρα από τα παραπήγματα και να στεγαστούν σε ενοικιαζόμενο χώρο που να πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Καλεί επίσης τη δημοτική αρχή να ξεχάσει τις σκέψεις για κατασκευή σχολικών κτιρίων με αυτεπιστασία ή με απευθείας αναθέσεις και να ασχοληθεί άμεσα με την εξασφάλιση κατάλληλων χώρων για σχολεία και να παλέψει για 15% στην παιδεία, χωρίς να περιμένει το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο των πολλών ταχυτήτων. Τέλος, η ΠΑΚΠ τονίζει ότι είναι έτοιμη να αναλάβει πρωτοβουλίες μαζί με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων για να βρεθούν χώροι, ώστε να ξεκινήσουν κτιριακές εγκαταστάσεις με σωστές προδιαγραφές.

Γονείς και καθηγητές, πάντως, δε δέχονται σε καμία περίπτωση τα παιδιά να συνεχίσουν να κάνουν μάθημα μέσα στα παραπήγματα, ακόμα και μετά τις δηλώσεις υπευθύνων του ΟΣΚ ότι σε τέσσερις μήνες θα είναι έτοιμο σχολικό κτίριο. Από την άλλη πλευρά, έχει αρχίσει ένα πόλεμος επίρριψης ευθυνών μεταξύ ΟΣΚ, δήμου και Πολεοδομίας. Ο δήμος λέει ότι είχε ενημερώσει τον ΟΣΚ για την επικινδυνότητα του παραπήγματος. Ο ΟΣΚ, από την πλευρά του, δηλώνει ότι ο δήμος έπρεπε να είχε ενημερώσει την Πολεοδομία, ώστε να προτείνει την αντικατάστασή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ