Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Το φραγγέλιο και η... ματσούκα

Αγαπητέ και συμπαθέστατε κύριε πρωθυπουργέ μας,

Οπως πληροφορούμαι, από τη Σύνοδο των σοσιαλιστών της Ευρώπης επιστρέψατε λάβρος και αποφασισμένος να εγκαταλείψετε του λοιπού την ανεκτικότητα και να πατάξετε αμειλίκτως τους κακούς αγρότες, αν τολμήσουν να ξαναβγούν στους δρόμους και να εμποδίσουν την εύρυθμο λειτουργία της κοινωνίας μας. Απειλήσατε μάλιστα, ως νέος Ιησούς, ότι θα χρησιμοποιήσετε και το φραγγέλιο, δηλαδή το βούρδουλα, εναντίον μας.

Ομως, κύριε πρωθυπουργέ, εσείς, (για να σας θυμίσω και τη ρήση εκείνου του "αείμνηστου Κουτσόγιωργα), "δε δικαιούσθε διά να ομιλήτε" περί φραγγελίου. Το φραγγέλιο το χρησιμοποίησε (και πολύ καλά έκανε) ο Ιησούς, για να διώξει από τον "οίκον του Πατρός του" τους κλέφτες, τους εμπόρους και τους αργυραμοιβούς, που τον έκαναν "οίκον εμπορίου". Αλλά, στις μέρες μας, κλέφτες και αργυραμοιβοί και ληστές και μιζαδόροι, παραχαράκτες και σφετεριστές της ψήφου του ελληνικού λαού, (αυτού έστω του 40% που σας ψήφισε), είστε εσείς και, πίσω από σας, τα μεγάλα αφεντικά που υπηρετείτε. Και ένοικοι αυτού του ταλαίπωρου "οίκου" που λέγεται Ελλάδα είμαστε εμείς, όλοι "της Γης οι κολασμένοι" και οι "σκλάβοι της πείνας": Οι αγρότες, οι εργάτες, οι μικροεπαγγελματίες, οι ναυτεργάτες, οι δάσκαλοι, οι καθηγητές. Εμείς πρέπει να πιάσουμε στο χέρι το φραγγέλιο. Και να σας εκδιώξουμε κακήν κακώς από τον "οίκον" μας, όπου στρογγυλοκαθίσατε σαν καλοί νοικοκυραίοι, (χάρη στο ωραίο δημοκρατικό μας πολίτευμα και στο ακόμα πιο δημοκρατικό εκλογικό μας σύστημα) και παρασταίνετε τους Ηρακληδείς και τους φρουρούς της "εννόμου τάξεως".

Αλλά, κύριε πρωθυπουργέ, εμείς οι αγρότες εδώ στη Θεσσαλία, αλλά και σε όλους τους κάμπους της πατρίδας μας, διαθέτουμε και ένα όπλο, πιο ισχυρό ακόμα κι απ' το φραγγέλιο. Εχουμε τη ματσούκα!.. Ενα εργαλείο, το οποίο παλιότερα οι παππούδες μας χρησιμοποιούσαν προς... "φρονηματισμόν" των βοοειδών και των βουβάλων. Θα μου πείτε, βέβαια, πως "η ματσούκα έχει δύο άκρες". Σωστά. Μόνο που η μια άκρη της είναι σφιγμένη γερά στη δική μας χούφτα, και η άλλη είναι "ελεύθερη" και σηκωμένη ψηλά, έτοιμη και αποφασισμένη... Κοπιάστε, λοιπόν!

Πάντως, κύριε πρωθυπουργέ, μην ανησυχείτε. Και μη φοβάστε. Η "ματσούκα" είναι συμβολική. Ματσούκα και όπλο ακατανίκητο εμείς έχουμε την ενωμένη δύναμή μας και την αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη δικαίωση. Και τη "ματσούκα" αυτή δε θα την υποστείλουμε. Δε θα υποχωρήσουμε και δε θα υποκύψουμε μπροστά σε όποιες απειλές εκτοξεύετε και μπροστά σε όποια βία και καταστολή σχεδιάζετε. Η πείνα και η δυστυχία, ούτε από απειλές "παίρνουν", ούτε, πιο πολύ, δικάζονται και φυλακίζονται. Η τρομοκρατία σας δε θα περάσει, γιατί "ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται". Αλλο μεγαλύτερο κακό απ' το ξεκλήρισμα και τον αφανισμό μας, που μεθοδεύετε κατ' εντολήν των μεγάλων αφεντικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, δεν πρόκειται να μας συμβεί. Θ' αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις και με όποια θυσία. Να είστε βέβαιος πως απ' τη σύγκρουση αυτή, εσείς, η κυβέρνησή σας και το κόμμα σας, θα βγείτε ηττημένοι. Και στις εκλογές, (που ίσως να έρθουν πολύ πιο νωρίς απ' ό,τι υπολογίζετε), η "ματσούκα" της μαύρης και δαγκωτής ψήφου μας θα πέσει βαριά στα κεφάλια των ανεγκέφαλων συμβούλων και καθοδηγητών σας, αλλά και στο δικό σας.

Βασίλης ΦΥΤΣΙΛΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ