Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Αντιστέκονται ακόμα

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ έγινε χτες το μεσημέρι η κοπή της πίτας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941-1944.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συνδέσμου μίλησε ο πρόεδρός του Νίκος Καραντηνός,που μαζί με τις ευχές του επισήμανε ότι παρά τα καλά λόγια που ακούστηκαν εκ μέρους των εκπροσώπων της κυβέρνησης, τα πολλά και πολύπλευρα προβλήματα των αντιστασιακών παραμένουν ακόμη άλυτα. Τόνισε επίσης ότι ο Σύνδεσμος των Αντιστασιακών Δημοσιογράφων κρατά αρκετά χρόνια τώρα στενούς και θερμούς δεσμούς με το χωριό Μελιά, το χωριό όπου το καλοκαίρι του 1946 βασανίστηκε και δολοφονήθηκε ο δημοσιογράφος πολιτικός συντάκτης του "Ριζοσπάστη" Κώστας Βιδάλης.Τέλος ο πρόεδρος αναφέρθηκε στην κατάπτωση των ΜΜΕ και ιδιαίτερα της ιδιωτικής τηλεόρασης. Χαρακτηριστικά είπε ότι 5-6 μεγαλοκαναλάρχες ντροπιάζουν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και τη διαφθείρουν με τα άθλια προγράμματά τους. "Δε θα γίνουμε συνένοχοι σ' αυτόν τον κατήφορο - τόνισε - θ' αντισταθούμε μ' όλες μας τις δυνάμεις".

Παρευρέθηκε και απηύθυνε επίσης χαιρετισμό ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης,ευχαριστώντας για την πρόσκληση και κάνοντας αναφορά στο θετικό ρόλο του Συνδέσμου. Ο ίδιος έκανε ειδική αναφορά στη δράση των ιδιωτικών καναλιών, χαρακτηρίζοντας "εγκληματικό" το έργο των μεγαλοκαναλαρχών. Χαιρετισμό επίσης έκαναν: Ο νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αριστείδης Μανωλάκος και ο Δ. Γκλαβάς πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Αντιπρόσωποι των αντιστασιακών Οργανώσεων ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΑΕΑ και ΕΟΕΔΑΠ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκάκης,οι λογοτέχνες Αντώνης Σαμαράς,Ασημάκης Γιαλαμάς,Διδώ Σωτηρίου κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ