Σελ. /36
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Γενάρη 1997

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο σήμερα

Συλλαλητήριο διεκδίκησης και υπεράσπισης της δημόσιας και δωρεάν παιδείας πραγματοποιούν σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κάνιγγος, καθηγητές, γονείς, μαθητές και εργαζόμενοι. Σε απεργία διαρκείας από τη Δευτέρα και οι δάσκαλοι - νηπιαγωγοί


ΣΕΛ.  18   -   19

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΠΕΤΑΞΕ ΤΗ
ΜΑΣΚΑ
η κυβέρνηση Σημίτη

ΚΚΕ: Χρειάζεται αγώνας κοινός ανάμεσα σε όλα τα τμήματα της εργατικής τάξης, με τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης και την αγροτιά, με τα κινήματα της νεολαίας και των γυναικών

Πανικοβλημένη η κυβέρνηση μπροστά στο αδιάκοπα ογκούμενο κύμα λαϊκής αγανάκτησης και μαζικής διαμαρτυρίας, έχει βάλει σε εφαρμογή σχέδια αυταρχισμού και μέτρων βίας κατά του αγωνιζόμενου ελληνικού λαού. Αναγορεύει σε εσωτερικό εχθρό το λαό που παλεύει για τα δικαιώματά του. Δε θα γυρίσουμε στην εποχή των ταγμάτων ασφαλείας ή των σύγχρονων κουκουλοφόρων και πληρωμένων κονδυλοφόρων, των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων, επισήμανε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στην Ελευσίνα, όπου περιόδευσε σε εργοστάσια και μίλησε σε συγκέντρωση.

Αν και στην πολιτική κανείς δεν μπορεί να είναι κατηγορηματικός, τόνισε η Αλέκα Παπαρήγα, μερικές φορές όσα δε φέρνει ο χρόνος τα φέρνει η ώρα. Η περίοδος που διανύουμε είναι μεταβατική. Υπάρχουν υπόγεια ρεύματα και γνήσιες ριζοσπαστικές δυνάμεις που βρίσκονται σε διαδικασία προβληματισμού. Αγώνες γίνονται, χρόνο με το χρόνο πολλαπλασιάζονται, το ζήτημα είναι να επιταχυνθούν οι διαδικασίες, να οργανωθεί καλύτερα και η άμυνα και η αντεπίθεση.


ΣΕΛ.  6   -   9

"Δεν μπορεί να είναι υπουργός ο Γιαννόπουλος!"

Παλμός, αποφασιστικότητα, αποφυγή κάθε είδους έντασης, συνέπεια και πολύ καλή οργάνωση είναι τα χαρακτηριστικά των αγροτικών κινητοποιήσεων που συνεχίζονται. Χτες οι αγωνιζόμενοι αγρότες προχώρησαν στη συμβολική κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, ζητώντας λύσεις στα προβλήματά τους και όχι αστυνομοκρατία και τρομοκρατία.

"Δεν μπορεί να είναι υπουργός Δικαιοσύνης αυτός που έχει την ευθύνη για τις δίκες χιλιάδων αγροτών, που τους λούζει με βρισιές και μ' αυτόν τον τρόπο σηματοδοτεί, δίνει κατεύθυνση για καταδίκες", κατήγγειλαν, απόλυτα δικαιολογημένα, χτες συνδικαλιστές αγρότες. Σε "εντεταλμένη υπηρεσία", τα ο Δικαστήρια Λάρισας και Μεσολογγίου καταδίκασαν άλλους 15 αγρότες για τη συμμετοχή τους σε παλιότερες κινητοποιήσεις.


ΣΕΛ.  12   -   16

Δίκες σκοπιμότητας

Τραγελαφικά, αλλά και άκρως επικίνδυνα, για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, είναι τα διάφορα φαινόμενα που εκτρέφει ο κυβερνητικός, αυταρχικός κατήφορος.

Χτες, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας δίκασε και καταδίκασε ορισμένους αγρότες, χωρίς οι τελευταίοι να έχουν ούτε καν τη δυνατότητα του ιερού δικαιώματος του συνηγόρου υπεράσπισης! Τρεις άλλοι αγρότες, αδέρφια μεταξύ τους, κάθισαν μαζί στο εδώλιο του κατηγορούμενου, μόνο και μόνο επειδή είναι συνιδιοκτήτες του ίδιου τρακτέρ! Αλλος αγρότης δικάστηκε και καταδικάστηκε σε δύο αλλεπάλληλες δίκες, επειδή συμμετείχε σε δύο κινητοποιήσεις και στη δεύτερη δίκη, δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του "προτέρου εντίμου βίου", επειδή λίγα λεπτά προηγούμενα είχε, ήδη, καταδικαστεί!

Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, οι κυβερνώντες ότι δεν είναι μόνον αδιέξοδος ο δρόμος που τραβάνε;




Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ