Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΑΡΙΣΑ
Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία - πρόκριμα για τις επόμενες κινητοποιήσεις

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα τους μέχρι τη δικαίωση, διαδήλωσαν χτες οι αγρότες της Λάρισας, με μια δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Ταχυδρομείου και πορεία προς τα δικαστήρια της πόλης. Με το αγωνιστικό τους παρών απάντησαν στον αυταρχισμό και την αδιάλλακτη στάση της κυβέρνησης. Βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που είχαν παραταχτεί έξω από τα δημόσια κτίρια και υπηρεσίες, καθώς και στις εισόδους της πόλης, αλλά απάντησαν προσφέροντάς τους κόκκινα γαρίφαλα και μήλα από την παραγωγή τους.

Μιλώντας προς τους συγκεντρωμένους ο Σπ. Τσικρίκας,μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων: "Στόχος της κυβέρνησης δεν πρέπει να είναι η τρομοκράτηση των αγροτών. Πρέπει να σχεδιάζει το μέλλον, να υλοποιεί και να δίνει λύσεις στα σημερινά προβλήματα της αγροτιάς".

Με τη σειρά του ο Θανάσης Τσαλόπουλος,μέλος της Πανθεσσαλικής Επιτροπής, επισήμανε ότι "η τρομοκρατία δεν περνάει στους αγρότες. Το δίκιο έγινε αγανάκτηση. Η κατάσταση χειροτερεύει με γρήγορους ρυθμούς. Η κυβέρνηση επιδιώκει να πετύχει τους δείκτες της σύγκλισης, παίρνει μέτρα και εφαρμόζει πολιτικές που οδηγούν τους αγρότες στη χρεοκοπία. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση, εμείς δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Θα περιμένουμε τη στάση της κυβέρνησης μέχρι τις 4 του Φλεβάρη και μετά θα μας βρούνε και πάλι στους δρόμους".

Δυναμική συμμετοχή της Αγιάς

Ο Σίμος Πέτρος,από την Αγιά, μέλος της Νομαρχιακής Συντονιστικής Επιτροπής, αναφέρθηκε κυρίως στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί της συγκεκριμένης περιοχής, που έδωσαν και χτες βροντερό "παρών" στη συγκέντρωση. "Τα οξυμένα προβλήματα - είπε - που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί και η αδιαφορία της κυβέρνησης τούς κατέβασαν στους δρόμους. Ημασταν μια περιοχή με μικρή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, είδαμε όμως ότι μετά τη χτεσινή (σ. σ. προχτεσινή) μας συγκέντρωση, πιέσαμε τους υπευθύνους να σκύψουνε πάνω από τα προβλήματά μας. Κατανοήσαμε ότι μόνο ο ενωμένος και δυναμικός αγώνας μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο".

Τέλος το λόγο πήρε ο Θανάσης Κοκκινούλης,που υπογράμμισε: "Στόχος της κυβέρνησης είναι να μοιράσει τη φτώχεια. Εχουν διαγράψει τη λέξη ευημερία. Προχωρούν σε ένα έγκλημα σε βάρος της χώρας και της αγροτιάς. Είναι στο χέρι μας να τους σταματήσουμε. Να είναι σίγουροι ότι θα δυναμώσουμε τον αγώνα μας, δε θα τους αφήσουμε να εφαρμόσουν την αντιαγροτική τους πολιτική".

Στα δικαστήρια

Μετά το τέλος των ομιλιών, οι συγκεντρωμένοι αγρότες πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της πόλης. Οταν η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από τα δικαστήρια, στην είσοδο των οποίων υπήρχε έντονη αστυνομική παρουσία, οι αγρότες βροντοφώναξαν: "Αγρότες ενωμένοι ποτέ νικημένοι". "Η τρομοκρατία δε θα περάσει", ήταν το σύνθημα που ήρθε να δονήσει την ατμόσφαιρα και παράλληλα να "ζεστάνει" και να δώσει κουράγιο στους αγρότες που βρίσκονταν μέσα στα δικαστήρια. Φτάνοντας στην είσοδο των δικαστηρίων που τη φρουρούσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ο Θ. Νασίκας,μέλος της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής και άλλοι αγρότες μοίρασαν στους αστυνομικούς κόκκινα γαρίφαλα και μήλα. Για να "σπάσει" ο πάγος και να διαψευστούν οι Κασσάνδρες που προσπαθούν να δημιουργήσουν πολεμικό κλίμα.

Ο Γιάννης Παττάκης,μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, τόνισε ότι "το πολιτικό ζήτημα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση με τους αγρότες το έχει μετατοπίσει σε ποινικό αδίκημα. Οι συνάδελφοι αγρότες, συνέχισε, που δικάζονται σήμερα, δικάζονται κεκλεισμένων των θυρών σαν εγκληματίες". Σ' αυτό το σημείο οι αγρότες διέκοψαν τον Γ. Παττάκη με γιουχαϊσματα σε βάρος της κυβέρνησης και φωνάζοντας "αίσχος". Ο Γ. Παττάκης στη συνέχεια υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, δημιουργώντας κλίμα τρομοκρατίας, προσπαθεί να κάμψει τους αγρότες. Εμείς, όμως τους δηλώνουμε και πρέπει να το καταλάβουν καλά, κατέληξε, ότι θα παλέψουμε μέχρι την τελική δικαίωση του αγώνα μας, γιατί παλεύουμε για να επιβιώσουμε.

Τελικά αργά το μεσημέρι, η δίκη αναβλήθηκε για σήμερα στις 9 π.μ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αύριο Πέμπτη κατεβαίνουν στην Αθήνα και διαδηλώνουν για την επιβίωσή τους(2022-11-23 00:00:00.0)
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο(2001-02-15 00:00:00.0)
Αγροτικό συλλαλητήριο τη Δευτέρα(2001-01-12 00:00:00.0)
Ο αγώνας θα συνεχιστεί(1997-11-20 00:00:00.0)
Αποφασιστική και συντεταγμένη απάντηση(1997-02-09 00:00:00.0)
Η Καρδίτσα έστειλε το πρώτο μήνυμα(1997-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ