Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εθελοτυφλούν συνειδητά

Οι εγχώριοι απολογητές του Μάαστριχτ και της ΟΝΕ, που έχουν αναγάγει την ένταξη στην ΟΝΕ ως τη "νέα μεγάλη ιδέα του έθνους", έχουν φτάσει σε τέτοιο σημείο δουλοπρέπειας και εθελοτυφλίας, που κάνουν πως δε βλέπουν πού οδηγούν την ΕΕ ο γαλλογερμανικός άξονας και οι πολυεθνικές.

Τις προθέσεις των "ηγεμόνων" της ΕΕ εξέφρασε με τρόπο που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες ο επίτροπος Εξωτερικών Σχέσεων, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ - ο οποίος φυσικά δε μιλάει τυχαία - δήλωσε ότι τα μικρότερα κράτη - μέλη της ΕΕ πρέπει να εκχωρήσουν δικαιοδοσίες στις τρεις μεγάλες χώρες(Γαλλία, Γερμανία, Βρετανία), προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Και, βέβαια, να χάσουν κάθε δικαίωμα βέτο στις κοινοτικές αποφάσεις.

Αλλωστε, η βούληση των ισχυρών εταίρων προς αυτή την κατεύθυνση έχει εκφραστεί επανειλημμένα και με τον πλέον επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο. Οι "δικοί μας", όμως, εξακολουθούν να παπαγαλίζουν τα περί "ισότιμης συμμετοχής στην ΕΕ", προκειμένου να κάνουν πιο ελκυστική τη "νέα μεγάλη ιδέα".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ