Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο αύριο στην Αθήνα

Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ της χώρας που συνεδρίασαν χτες στην Αθήνα

Σε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο για αύριο, Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου καλεί η γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ της χώρας που συνεδρίασε χτες.

Η γενική συνέλευση των προέδρων ΕΛΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Λεκανοπεδίου, τους φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές, γονείς και όλους εκείνους που αγωνιούν για την πορεία της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης να πάρουν μέρος.

Στο μεταξύ συνέχιση της απεργίας και την άλλη εβδομάδα αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία των γενικών συνελεύσεων των καθηγητών όλης της χώρας, απόφαση η οποία επικυρώθηκε από τη χτεσινή Ολομέλεια των προέδρων ΕΛΜΕ, που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η ολομέλεια των προέδρων ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι, διακόπηκε για το διάστημα που εξελισσόταν το συλλαλητήριο των καθηγητών στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίστηκε ξανά στις 4 το απόγευμα και διήρκεσε μέχρι το βράδυ.

Τα μηνύματα που μεταφέρονταν από τους προέδρους των ΕΛΜΕ όλης της χώρας, ήταν η αγανάκτηση, που έχει δημιουργήσει η ανάλγητη πολιτική της κυβέρνησης και στο χώρο της παιδείας, αγανάκτηση, που όπως λεγόταν χαρακτηριστικά χτες κορυφώθηκε από τη στάση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα απέναντι στους απεργούς.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ που, από την πρώτη μέρα της απεργίας, είχαν ποσοστά συμμετοχής, τα οποία ξεπέρναγαν το 80%, όπως οι ΕΛΜΕ Ζεφυρίου, Πειραιά, Γ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, Ελευσίνας, Ζακύνθου κ.ά., τόνιζαν στις τοποθετήσεις τους, την απαίτηση της βάσης των καθηγητών: Συνέχιση της απεργίας μέχρι τη δικαίωση των αιτημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ