Πέμπτη 30 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Πιο πολλοί και πιο δυνατά στον αγώνα
  • Δυναμικές συγκεντρώσεις χτες σε Λάρισα και Τρίκαλα, όπου κατέλαβαν τη Νομαρχία. Σήμερα κλείνουν τη σιδηροδρομική γραμμή, αύριο τα διόδια
  • Στα χιλιάδες τρακτέρ που αναμένουν στις πλατείες των χωριών, προστίθενται συνεχώς και άλλα. Η τρομοκρατία δεν περνάει. Οι αγρότες ακολουθούν απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των κινητοποιήσεων

Τηρώντας απαρέγκλιτα το πρόγραμμα των μορφών της κινητοποίησης που αποφάσισε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, οι αγρότες της Θεσσαλίας συνεχίζουν και κλιμακώνουν την πάλη τους μέχρι τη νίκη. Χτες στα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου προστέθηκαν και νέα τρακτέρ, ενώ μεγάλα αγροτικά συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα και τη Λάρισα. Η αγροτιά της Θεσσαλίας είναι ενωμένη και αποφασισμένη να αγωνιστεί για τη λύση των προβλημάτων της, και αντιδρά με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στην αντιδημοκρατική, τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης.

Και χτες στις Θεσσαλικές πόλεις έντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους αγρότες, τηρώντας το πρόγραμμα της κινητοποίησης, να δώσουν μαχητικό παρών στις κινητοποιήσεις. Το απόγευμα συνεδρίασε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή για την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό του αγώνα. Σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει την τρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης, η οποία αντί να ικανοποιήσει τα συγκεκριμένα και δίκαια αιτήματα των Θεσσαλών αγροτών επιχειρεί να συντρίψει το αγροτικό κίνημα, ώστε να μείνει αλώβητη η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ που εφαρμόζει. Η ΠΑΣΕ καλεί τους αγρότες να πυκνώσουν τις τάξεις του αγώνα και στα χιλιάδες τρακτέρ που βρίσκονται σε εκατοντάδες χωριά της Θεσσαλίας, να προστεθούν και χιλιάδες άλλα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος και μέλη του προεδρείου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ). Σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους οι εκπρόσωποι των αστυνομικών τόνισαν ότι η παρέμβασή τους αποσκοπεί στο να αποφευχθεί η επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων εναντίον των αγροτών και ζήτησαν να υπάρξει ψυχραιμία ώστε να μην προκληθούν δυσάρεστες καταστάσεις.

Σήμερα θα γίνει αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνας - Θεσσαλονίκης και αύριο, αγρότες από όλους τους Θεσσαλικούς νομούς θα αποκλείσουν τα διόδια των Τεμπών και του Μοσχοχωρίου. Ο αγώνας θα συνεχιστεί και αν η κυβέρνηση δεν ικανοποιήσει τα αιτήματα του αγροτικού ξεσηκωμού, την Τρίτη 4 Φλεβάρη θα κορυφωθεί, με γενικό αποκλεισμό, με τρακτέρ, των Εθνικών οδών στα στρατηγικά σημεία που θα καθορίσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή.

Με τη μαζική και δυναμική συμμετοχή τους στην κινητοποίηση οι αγρότες της Θεσσαλίας δείχνουν ότι ο αγώνας για το δίκαιο δεν μπορεί να σταματήσει μπροστά στις τρομοκρατικές απειλές, στις συκοφαντικές επιθέσεις, στη χρησιμοποίηση του κρατικού κατασταλτικού μηχανισμού και των δικαστικών διώξεων. Η κυβέρνηση πρέπει να λάβει επιτέλους το μήνυμα, να σκύψει στα προβλήματα της αγροτιάς και να δώσει λύσεις.

Η επιλογή της να φέρεται σαν να θεωρεί "εχθρούς της πατρίδας" τους αγωνιζόμενους αγρότες, ρίχνει λάδι στη φωτιά, διχάζει το λαό και μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ