Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Είμαι υπέρ του διαχωρισμού, αλλά με ... συκοφαντούν

Πίσω από το μανδύα του "διαλόγου" και της ανάγκης να το "συζητήσουμε" επιχειρεί ο Γ. Παπανδρέου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις που προκάλεσε η τελευταία του συνέντευξη σε μηνιαίο περιοδικό. Ο υπουργός αναπληρωτής Εξωτερικών, σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες το πολιτικό του γραφείο, κάνει λόγο για "συκοφαντική προσπάθεια διαστρέβλωσης των απόψεών του" και πως ουδέποτε κάλεσε τους νέους να καλλιεργούν χασίς. Παράλληλα αναφέρεται σε "προκαταλήψεις", που "δε σκοτώνουν μόνο τη νέα γενιά, αλλά σκοτώνουν την αλήθεια και τη νηφαλιότητα, που είναι απαραίτητη για να αντιμετωπιστεί ένα τέτοιο πρόβλημα", χαρακτηρίζει "ηθικολογία" και "κυνήγι μαγισσών" τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι τοποθετήσεις του και ζητά την έναρξη "διαλόγου" για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά τις επίμαχες θέσεις Παπανδρέου, όπως αυτές περιγράφονται στη συνέντευξή του, συνίστανται στα εξής:

Πρώτον,να υπάρξει διαχωρισμός μεταξύ "σκληρών" και "μαλακών" ναρκωτικών, αφού "δεν μπορείς να συμπεριλάβεις στην ίδια κατηγορία τις συνέπειες από τη χρήση της κάνναβης με αυτές από τη χρήση των σκληρών ναρκωτικών".

Δεύτερον,στα πλαίσια της ελεύθερης χρήσης χασίς και στο όνομα της καταπολέμησης του εμπορίου παροχή δυνατότητας στο χρήστη χασίς "να καλλιεργεί στο σπίτι του μια μικρή ποσότητα για δική του και μόνο χρήση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ