Σάββατο 24 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ
Μαθήματα "αριστερής" αποχαύνωσης

Με δηλώσεις υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, αντέδρασαν χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος και βουλευτές του κόμματος, με αφορμή τον όλο θόρυβο που έχει δημιουργηθεί. Μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΝ Πέτρος Κουναλάκης κατηγόρησε το ΚΚΕ, για "αναχρονισμό"!.

Συγκεκριμένα, ο Π. Κουναλάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη θέση που πήρε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, για τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, σχετικά με την αποποινικοποίηση της χρήσης χασίς, σημείωσε ότι "η Αριστερά σε όλη την Ευρώπη είναι υπέρ της αποποινικοποίησης", προσθέτοντας ότι λυπάται επειδή "το ΚΚΕ παίρνει αναχρονιστικές θέσεις".

Παράλληλα, με δήλωσή του χτες ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος, τάχθηκε υπέρ της αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών, προσθέτοντας ότι "η πρόταση αυτή σημαίνει καθιέρωση νομικών εγγυήσεων και ρυθμίσεων ότι ο χρήστης δε θα υπόκειται σε ποινική δίωξη και δε θα υποβάλλεται σε ποινή. Γιατί ο χρήστης είναι ασθενής και επιβάλλεται η απεξάρτησή του και από τις ναρκωτικές ουσίες και από τον έμπορο που τον καταδυναστεύουν".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ