Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΥΣ
Φουντώνει η διεθνής καμπάνια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διεθνής κινητοποίηση για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών που βρίσκονται άδικα φυλακισμένοι στις ΗΠΑ επειδή υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους. Σε συνέχεια των δραστηριοτήτων που έχουν ήδη γίνει σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Λατινικής Αμερικής, στην Τουρκία, στο Καζαχστάν, στην Αφρική και χώρες της Ευρώπης, την περασμένη Δευτέρα δημιουργήθηκε Επιτροπή για την ενημέρωση της υπόθεσης των πέντε Κουβανών στον Παναμά. Με επιστολή της προς το λαό των ΗΠΑ, η Επιτροπή ζητά την απελευθέρωση των πέντε, ενώ τονίζει πως ο λαός των ΗΠΑ έχει το δικαίωμα να μάθει την αλήθεια για την πάλη ενάντια στην τρομοκρατία.

Στο μεταξύ, στην τελική φάση βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη μαζική διαδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο 23 Σεπτέμβρη στην Ουάσιγκτον. Αύριο εξάλλου αναμένεται και η συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η Εθνική Επιτροπή για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών.

Επιπλέον, οι φιλειρηνιστές και οι φίλοι της Κούβας στην Ιρλανδία οργάνωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο για δεύτερη χρονιά, κατασκήνωση στην πόλη Γκλένκολμσιλ, του Ντόνεγκαλ, όπου δεκάδες άνθρωποι πήραν μέρος σε μια σειρά εκδηλώσεις όπως προβολές ταινιών σχετικά με την τρομοκρατία ενάντια στην Κούβα, πορεία στους δρόμους της πόλης, συζητήσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ