Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΟ ΑΝΑΣΚΟΛΟΠΙΣΜΕΝΟ ΑΓΑΛΜΑ

ΜΠΡΟΥΜΥΤΑ: «Με ανασκολόπισαν κάτι εκνευρισμένοι νεαροί κι αναγκαστικά θα παραμείνω με τη μύτη στο γκαζόν (...) μπρούμυτα είμαι (...) να, έχω και μια αποκλειστική κουτσουλιά πτηνού στο αριστερό μου ρουθούνι (...) Ε, όχι, κύριοι! Οι ΗΠΑ δε βρίσκονται τυχαία εκεί που βρίσκονται. Ολη η ανθρωπότητα είναι πεσμένη σαν εμένα, τρώει δηλαδή η μύτη της χώμα μπρος τα πόδια τους, επειδή οι μέθοδοί τους υπήρξαν ανέκαθεν ανθρώπινοι. Σάρκινες. Σκοτώνοντας πας στην πόλη. Μη περιμένετε από μένα παραμύθια για μικρά παιδιά. Δε θα μασήσω τα λόγια μου επειδή με αποκαθηλώσατε για λίγο. Πάντα ήμουνα πολύ ειλικρινής. True man. Ανθρωπος της αλήθειας. Κι ούτε να σκεφτείτε να επιστρατεύσετε το επιχείρημα πως το Trouman δε γράφεται έτσι. Αλλιώς ορθογραφεί ο καθένας την αλήθεια του. Το αποτέλεσμα μετράει. Αλλος τη λέει "πόλεμο κατά της τρομοκρατίας" άλλος τη λέει " τιμή ανά λίτρο", άλλος "αυτοάμυνα", άλλος "έδαφος πρόσφορο για πίστα από φώσφορο - από βόμβες φωσφόρου συγκεκριμένα"» (ο μονόλογος του αγάλματος στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ: «Βόμβες στα θεμέλιά του επί δικτατορίας και αργότερα ένας νεκρός αστυφύλακας στη βάση του, μπογιές και αβγά να αφήνουν τα υπολείμματά τους επί του προσώπου του ανδριάντα, ένα... πακέτο που τελικά δεν "επιστράφηκε", παραμονή για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε αποθήκες και χυτήρια, θεαματικές αποκαθηλώσεις από διαδηλωτές κάθε φορά που η αμερικανική στρατιωτική μηχανή επέμβαινε στην περιοχή. Προχθές οι διαδηλωτές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (ΠΑΜΕ) το γκρέμισαν μια ακόμη φορά από το βάθρο του...» (η ιστορία του αγάλματος του Τρούμαν στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΙ Η «ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ»: «Κύριε υπουργέ Δημοσίας Τάξεως (...) πρέπει να εκπαιδεύσετε και να εμψυχώσετε τους αστυνομικούς. Πρέπει να βρείτε τρόπους για να επανέλθει η νομιμότητα στο κέντρο της Αθήνας. Προκλήσεις τέτοιου τύπου δεν μπορούν να γίνουν επιτρεπτές. Εχετε τα μέσα και το νομοθετικό πλαίσιο να τις αντιμετωπίσετε. Επιτέλους χρησιμοποιήστε τα» (το κύριο άρθρο στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ