Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ιερή ιμπεριαλιστική συμμαχία

Η ιμπεριαλιστική σύναξη στη Ρώμη, παρά τα περί του αντιθέτου σχόλια των ΜΜΕ, πέτυχε τους στόχους της. Πρώτη και καλύτερη το κατάλαβε η κυβέρνηση του Ισραήλ που δήλωσε χτες ότι «ουσιαστικά πήραμε την άδεια να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας έως ότου η Χεζμπολάχ δε θα υφίσταται στο νότιο Λίβανο». Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος στον οποίο συμφώνησαν άπαντες οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη της Ρώμης: Η κατάπαυση πυρός μπορεί να περιμένει, ο πόλεμος να συνεχιστεί...

Από την άποψη αυτή ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ο ισχυρισμός της Κ. Ράις ότι οι περισσότερες χώρες που συμμετείχαν στη διάσκεψη δε ζήτησαν κατάπαυση πυρός. Αλλά και όσες το ζήτησαν το συνέδεσαν με όρους που δικαιώνουν και στηρίζουν τον κατακτητικό πόλεμο του Ισραήλ. Εχοντας την κάλυψη λοιπόν των «φίλων» του από τη Ρώμη το Ισραήλ ενίσχυσε τις βάρβαρες και εγκληματικές επιδρομές του στο Λίβανο.

Ο δεύτερος στόχος στον οποίο επίσης συμφώνησαν όλοι στη Ρώμη, είναι η συγκρότηση μιας διεθνούς στρατιωτικής δύναμης που θα επιβάλει την οριστική ειρήνη στην περιοχή, δηλαδή την Pax Americana. Ολοι οι «Ευρωπαίοι» που συμμετείχαν στη διάσκεψη συμφώνησαν στην αποστολή μιας δύναμης επέμβασης και κατοχής, που θα αναλάβει ουσιαστικά να επιβάλει τη «νέα Μέση Ανατολή», που ονειρεύεται η Κ. Ράις. Οι «επιφυλάξεις» τους αφορούσαν το χρώμα της στολής του εκστρατευτικού σώματος. Είναι εντελώς απατηλή λοιπόν η εικόνα που δημιουργείται περί μιας φιλειρηνικής πλην «αδύναμης» ΕΕ, που θέλει αλλά δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στη φιλοπόλεμη κυβέρνηση των ΗΠΑ. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΕ «εργάζεται» από κοινού με τις ΗΠΑ για την επιβολή της ιμπεριαλιστικής τάξης πραγμάτων στη Μέση Ανατολή. Εχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν μερίδιο στη λεία του πολέμου, δηλαδή στο πετρέλαιο και τις άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές. Οι όποιες «διαφωνίες» τους με τις ΗΠΑ αφορούν αποκλειστικά το μέγεθος του κομματιού που θα αρπάξουν από τη λεία...

Η ΕΕ έχει καλύψει και ενθαρρύνει από την πρώτη στιγμή τον κατακτητικό πόλεμο του Ισραήλ με την τακτική των «ίσων αποστάσεων» και αυτό συνεχίζει να κάνει. Δεν πρέπει να διαφεύγει ότι η ΕΕ ήταν εκείνη που πριν από λίγους μήνες δεν αναγνώρισε την καθ' όλα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της «Χαμάς» στην Παλαιστίνη, χωρίς να διστάσει μάλιστα να διακόψει την ανθρωπιστική βοήθεια οδηγώντας τον παλαιστινιακό λαό στα πρόθυρα λιμοκτονίας. Αλλωστε, η ΕΕ έχει συνυπογράψει το αμερικανικό σχέδιο για τον «εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής», το τσάκισμα δηλαδή κάθε κινήματος αντίστασης και την εγκατάσταση φιλικών καθεστώτων και ανδρεικέλων στις χώρες της περιοχής.

Αυτοί οι στόχοι που ενώνουν τον αμερικανικό και ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό έχουν υιοθετηθεί και υποστηρίζονται και από τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους στην ευρύτερη περιοχή. Απέναντι στην ιερή συμμαχία των ιμπεριαλιστών, οι λαοί δεν έχουν παρά μόνο μία επιλογή: Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που αγωνίζονται, να ανατρέψουν τους συσχετισμούς και να επιβάλουν τη λαϊκή εξουσία σε κάθε χώρα χωριστά.



Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ