Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 27 Ιούλη 2006 - αριθ. φύλλου: 9537

ΣΤΗ ΒΗΡΥΤΟ Η ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αλληλεγγύη στην αντίσταση του λαού του Λιβάνου

Αλλεπάλληλες συναντήσεις είχε χτες στη Δαμασκό, όπου έφτασε κατ' αρχήν και μετέπειτα στη Βηρυτό, η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, η οποία, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα, μεταφέρει τη σταθερή αλληλεγγύη των Ελλήνων κομμουνιστών και του λαού της χώρας μας στον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό του Λιβάνου.


ΣΕΛ.  3

Αποφάσισαν ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ με προβιά ειρήνης

«Πλάτες» στη συνέχιση των ισραηλινών βομβαρδισμών και επιδρομών έκανε χτες η διεθνής διάσκεψη της Ρώμης, όπου περίσσεψε η ιμπεριαλιστική υποκρισία

Η νεαρή Λιβανέζα της φωτογραφίας ήταν τυχερή. Επέζησε...

Associated Press

Η νεαρή Λιβανέζα της φωτογραφίας ήταν τυχερή. Επέζησε...
Το «πράσινο φως» στο Ισραήλ να συνεχίσει τις βάρβαρες και εγκληματικές επιδρομές στο Λίβανο έδωσε χτες η διεθνής διάσκεψη των ιμπεριαλιστών στη Ρώμη, η οποία δε ζήτησε ούτε καν την άμεση κατάπαυση του πυρός και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το έδαφος του Λιβάνου. Αντίθετα, αποφάσισε «να ζητήσει την επείγουσα συγκρότηση μιας διεθνούς δύναμης», υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο να εξασφαλιστεί μια «διαρκής, μόνιμη και βιώσιμη εκεχειρία», αφού το Ισραήλ κάνει τη «δουλιά» του. Προφανώς, για να ολοκληρώσει την «προσαρμογή» του Λιβάνου και όσων αντιστέκονται στις απαιτήσεις της ιμπεριαλιστικής νέας τάξης πραγμάτων στη Μέση Ανατολή. Η μορφή και ο χαρακτήρας της δύναμης αυτής, καθώς και ποιες χώρες θα μετέχουν θα καθοριστούν σε πολυμερείς συνομιλίες.


ΣΕΛ.  7

Eurokinissi

«ΣΕΒΕΖΟ» ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΛΑΥΡΙΟ
Μπουρλότο έβαλαν παράνομες δεξαμενές

Παράνομα λειτουργούσαν ορισμένες από τις δεξαμενές του εργοστασίου εμπορίας διαλυτών «ΧΥΜΑ ΑΕ», όπου χτες το πρωί ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά, ενώ ένα τεράστιο σύννεφο τοξικού νέφους είχε καλύψει τον ουρανό της πόλης. Κι ενώ η πυρκαγιά μαινόταν αμείωτη μέχρι αργά χτες το βράδυ, οι αρμόδιες υπηρεσίες ενημέρωναν τους κατοίκους να μη μετακινούνται άσκοπα και να απομακρυνθούν όσοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Το θέμα είχε φέρει στο Δήμο Λαυρίου η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» και η «Ενωση Φίλων Περιβάλλοντος Λαυρίου» από το Νοέμβρη του 2005, αλλά ο δήμαρχος, Δ. Λουκάς, είχε αρνηθεί τη συζήτησή του.


ΣΕΛ.  11


ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
«Οραμα» αστυνομοκρατίας

«Αναβαθμισμένο» κατασταλτικό ρόλο της δημοτικής αστυνομίας επιθυμεί ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας του ΠΑΣΟΚ, επιβεβαιώνοντας την πλήρη ταύτιση θέσεων με αυτές της ΝΔ.


ΣΕΛ.  10
ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Στο έλεος των εμποροβιομηχάνων

Σε τιμές, ακόμη και κάτω από το κόστος παραγωγής αναγκάζονται να παραδώσουν το μόχθο τους στους εμποροβιομηχάνους οι μικρομεσαίοι ροδακινοπαραγωγοί Πέλλας και Ημαθίας.


ΣΕΛ.  14
ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ
Κινητοποιούνται οι ναυτεργάτες

Συμβολικές ακινητοποιήσεις ακτοπλοϊκών και πορθμειακών πλοίων και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι ναυτεργάτες, απαντώντας στην ασυδοσία των εφοπλιστών.


ΣΕΛ.  12
ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
Ψηφίστηκε η αντιδραστική τροπολογία

Καταψήφισε το ΚΚΕ την κυβερνητική τροπολογία για την περικοπή των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ενώ, το ΠΑΣΟΚ... διαφώνησε με τον τρόπο, που γίνεται...


ΣΕΛ.  13

Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ