Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
«Σε ψηλό βουνό, σε ριζιμιό

χαράκι, ε, χαράκι...»

Του Τάσου Αναστασίου από «Τα Νέα»
Του Τάσου Αναστασίου από «Τα Νέα»
«Αυτή η βόμβα είναι ο πολιτισμός τους, τα "δημοκρατικά δικαιώματα" και η "νέα Μέση Ανατολή. Σ' όλους μας θα μείνει το μίσος γι' αυτούς. Είμαι τρομοκράτης; Είμαι γιατρός!"» (κάτοικος της Βηρυτού πάνω στα ερείπια του σπιτιού του).

Στο Ιράκ κέρδισε τα συμβόλαια η Χαλιμπάρντον. Στη Βηρυτό διεκδικούν μερίδιο στα συμβόλαια «ανοικοδόμησης» κάτι Γάλλοι και κάτι... Ελληνες. Αυτή είναι η διαφοροποίηση της «ΕΕ» που κατά τον ΣΥΝ δεν είναι ιμπεριαλιστική!

Καλό το κλάμα για τη χαμένη τιμή της «δημοκρατίας», αλλά κάπου να σταματήσει το παραμύθι.

Από πότε ιμπεριαλισμός και δημοκρατία πάνε μαζί;

Από πότε ο άγριος ανταγωνισμός των καπιταλιστών πάει μαζί με την ειρήνη;

Είναι δυνατόν ένα σύστημα που ο πόλεμος, ως κορύφωση του ανταγωνισμού, είναι βασικό στοιχείο της βάσης του, μιας βάσης που παράγει και ως εποικοδόμημα - ιδεολογία τον πόλεμο, να είναι φιλειρηνικό, να είναι δημοκρατικό;

Οσοι αναπαράγουν τέτοιες κλάψες για τη χαμένη τιμή της δημοκρατίας και της ειρήνης, ξέρουν πως αυτές οι καταστάσεις είναι ασύμβατες με τον ιμπεριαλισμό.

Αν ανησυχούν για κάτι, είναι γιατί κάπου ως σύστημα χάνουν το παιχνίδι, καθώς σε ρόλο πρωταγωνιστή εμφανίζεται όλο και πιο έντονα η ένοπλη λαϊκή αντίσταση και πάλη.

Μιλάνε για ειρήνη κι εννοούν να αφοπλιστεί το ένοπλο λαϊκό κίνημα.

Σιγά μην τρελάθηκαν για τους νεκρούς. Απλά, η Τύρος δεν είναι Ραμάλα...

Οταν ούτε σε δυο χωριά δεν μπορούν να εδραιώσουν τη στρατιωτική κατοχή τους, ε, τα πράγματα είναι ελπιδοφόρα. Με κόστος; Με κόστος. Αλλά και με ελπιδοφόρα προοπτική.

Πάμε στα «άσχετα»: Από το 1963 που έστησαν το άγαλμα του Τρούμαν (μια βδομάδα μετά τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη) συνεχώς κάποιοι το ρίχνουν. Κι εκεί, επιμένουν να το ξαναστήνουν. Μήπως να το σκεφτούν λίγο; Ασε που πρέπει να πάρουν σειρά κι άλλα αγάλματα...

Α, την Τρίτη, συνέρχεται, λέει, στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης με θέμα τη Μέση Ανατολή. Να καλέσουν και τον υποψήφιο νομάρχη του ΣΥΝ, τον κ. Λυκούδη, να τους εξηγήσει ότι η ΕΕ δεν είναι ιμπεριαλιστική.

Βεβαίως, την Τρίτη, θα γίνει και νέα διαδήλωση.

Σε πείσμα της ΝΕΤ και όσων άλλων καλοθελητών κινούνται με την εντολή «θάψτε το ΚΚΕ, εξαφανίστε τον Χαλβατζή και τον Μαυρίκο», οργανωτής της διαδήλωσης, την Τρίτη, είναι και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» και η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και το ΠΑΜΕ.

Επίσης σε πείσμα της ΝΕΤ και των φίλων της, θα ξανανοίξουν την Κυριακή, με οργανωτική πρωτοβουλία της ΝΑΣ, παραλίες στις οποίες έχει επιβληθεί εισιτήριο εισόδου.

Ε, κάποια στιγμή θα φτάσει το μήνυμα και στο χρυσοπληρωμένο απ' όλους μας δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ...

Εστω κι αν χρειαστεί να γίνει και τέτοιου τύπου διαδήλωση...


Επιμέλεια:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παραμένουν τα ερωτήματα, συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες(2012-09-18 00:00:00.0)
«Παλαβομάρες»(2011-04-05 00:00:00.0)
Οι ...Λακεδαιμόνιοι προχωρούν(2009-06-14 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2006-07-28 00:00:00.0)
Τα... ασθενή(2004-02-04 00:00:00.0)
Κατήγγειλαν τους σχεδιασμούς των γερακιών του ΝΑΤΟ(1999-01-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ