Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Νέα προσφυγή για τις χαφιεδοκάμερες

Αίτηση ακύρωσης της απόφασης της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με την οποία ανανεώθηκε για έναν ακόμη χρόνο (μέχρι 24/5/2007) η άδεια λειτουργίας των καμερών παρακολούθησης και καταγραφής, που είναι εγκαταστημένες σε δρόμους και πλατείες της Αθήνας, κατέθεσαν χτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις λαϊκές ελευθερίες και την αλληλεγγύη» και 40 περίπου προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής.

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της πως προκάλεσε άσχημη εντύπωση στην αντιπροσωπεία της, αλλά και στους περαστικούς η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης με κρανιοφόρους, έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου κατέθεσε την αίτησή της.

Οι προσφεύγοντες ζητούν την κατάργηση της απόφασης 39/2006 και την αποκαθήλωση των καμερών, οι οποίες έχουν επανειλημμένα και αποδεδειγμένα χρησιμοποιηθεί για την καταγραφή δραστηριοτήτων του λαϊκού κινήματος (συγκεντρώσεις απεργών, φοιτητών κλπ.).

Η «Δημοκρατική Συσπείρωση» ζητά τη συνεκδίκαση της νέας αίτησής της με την προηγούμενη, της οποίας η εκδίκαση έχει οριστεί για την 1η Δεκέμβρη 2006.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ