Παρασκευή 28 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ
Ανένδοτη η ΕΥΠ για την παράδοση του πορίσματος

Κάτω από την πολιτική «ομπρέλα» του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και της κυβέρνησης, ο διοικητής της ΕΥΠ Ιωάννης Κοραντής αρνήθηκε - εκ νέου - χτες την παράδοση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, του πορίσματος της Υπηρεσίας για τις υποκλοπές. Επίσης αρνήθηκε και την παράδοση του πρωτογενούς υλικού από τις έρευνες της ΕΥΠ, παρά το γεγονός ότι αυτό δεν έχει παραδοθεί στον εισαγγελέα. Ολα αυτά, ενώ, ο ίδιος ο διοικητής της ΕΥΠ, παραδέχτηκε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές ανάμεσα στα συμπεράσματα, σε σχέση με αυτά της ΑΔΑΕ.

Σχολιάζοντας την εξέλιξη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, δήλωσε στο «Ρ»: «Η κυβέρνηση παρεμποδίζει με διάφορα προσχήματα το έργο της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, που ασχολείται με το θέμα των υποκλοπών με το να μην δίνει το πόρισμα της ΕΥΠ. Πρόκειται για προφάσεις εν αμαρτίαις».

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις βουλευτών, ο Ιω. Κοραντής - όπως και ο Β. Πολύδωρας - αρνήθηκε την παράδοση του πορίσματος, επικαλούμενος τη μυστικότητα της εισαγγελικής έρευνας. Για τις διαφορές μεταξύ των συμπερασμάτων ΕΥΠ και ΑΔΑΕ, υποστήριξε ότι δεν είναι ουσιώδεις. Ομως ο υποδιοικητής της ΕΥΠ, Σ. Τσιτσιμπής, κατέθεσε πως δεν ήταν δυνατή η περαιτέρω έρευνα για τις κλήσεις των τηλεφώνων - σκιών προς το εξωτερικό αφού δεν παρασχέθηκαν στην Υπηρεσία επαρκή στοιχεία από τις εταιρίες «ΤΙΜ» και «Βόνταφον». Σύμφωνα με το αντίστοιχο πόρισμα της ΑΔΑΕ υπήρξαν κλήσεις προς το Μέριλαντ των ΗΠΑ, τη Σουηδία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ