Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Καυχιέται για την ΟΝΕ

Γρηγοριάδης Κώστας

Να ξεχωρίσει κάποιες στιγμές από τη δεκαετή θητεία του, ζήτησε πριν από λίγες μέρες δημοσιογράφος του «FLASH 96», από τον Χρ. Πολυζωγόπουλο, με αφορμή την αποχώρησή του από τη ΓΣΕΕ.

Ιδού, λοιπόν, τι «ξεχωρίζει» ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ από τη δεκαετή θητεία του: «Είναι πολλές, ξέρετε, και οι πίκρες και οι χαρές. Εκείνο το οποίο με έκανε πολύ να δραστηριοποιηθώ και να συμβάλω με βάση το στόχο που είχε η χώρα μας ήταν η ένταξη στην ΟΝΕ, όπου τα συνδικάτα βάλανε πλάτη και μπήκε η χώρα μας και τώρα έχουμε τη συναλλαγματική σταθερότητα και την ισότιμη σχέση».

Να, λοιπόν, για ποιο πράγμα καυχιέται ο Χρ. Πολυζωγόπουλος. Για τον αγώνα του να μπει η χώρα στην ΟΝΕ. Για το γεγονός ότι, και με τη δική του συμβολή, τα συνδικάτα έβαλαν πλάτη και μπήκαμε ακόμα πιο βαθιά στη στρούγκα της ευρωπαϊκής καπιταλιστικής ολοκλήρωσης. Το γεγονός ότι η διαδικασία ένταξης στην ΟΝΕ, αλλά και η μετέπειτα πορεία, έφεραν συμφορές στην εργατική τάξη, αυτό προφανώς ουδόλως ενοχλεί τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Δεν τον ενοχλεί, επίσης, ότι ΟΝΕ σημαίνει χειρότερες συνθήκες εργασίας, αμοιβής και ασφάλισης για εκατομμύρια εργαζόμενους της χώρας μας. Δε χρειάζεται, λοιπόν, εμείς να γράψουμε τίποτα περισσότερο για το ρόλο της συγκεκριμένης πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ. Τον ομολογούν οι ίδιοι ευθαρσώς. Αποδεικνύεται, έτσι, πόσο δίκαιη είναι η κριτική που ασκούν οι ταξικές δυνάμεις στη συγκεκριμένη πλειοψηφία και, κυρίως, τι πραγματικά υπηρετεί η τελευταία: Την αντιλαϊκή πολιτική της ΟΝΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ