Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 28 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9512

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΧΩΔΕ - ΤΕΔΚΝΑ
Ανοίγουν το δρόμο για νέα χαράτσια

Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και η διοίκηση της ΤΕΔΚΝΑ (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ) συμφώνησαν στην απόκτηση νέων αρμοδιοτήτων από τους δήμους (αντιπλημμυρικά έργα και χωροταξία), χωρίς την απόδοση ανάλογων πόρων.


ΣΕΛ.  15
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
Μέτρα εμπαιγμού των ανέργων

Σε νέα μέτρα συγκάλυψης της ανεργίας και εμπαιγμού των ανέργων, κατέληξε χτες η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης, με εισήγηση του Σ. Τσιτουρίδη και τη συμμετοχή των «κοινωνικών εταίρων».


ΣΕΛ.  21

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ «ΒΑΣΗ» η πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

ΚΚΕ: Η βάση του 10 πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι εξετάσεις αποτίμησης του μορφωτικού επιπέδου των μαθητών, αλλά εξετάσεις κατατακτήριες και δεν έχει κανένα νόημα η ύπαρξη οποιουδήποτε ορίου...

Κάτω από τη «βάση», αποδεικνύεται για άλλη μια φορά η πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της Παιδείας μετά και τη χτεσινή ανακοίνωση των στοιχείων για τους γενικούς βαθμούς πρόσβασης στα ΑΕΙ. Στο 41,7% έφτασε το ποσοστό των υποψηφίων που δεν έπιασαν τη βάση του «10» που θέσπισε η κυβέρνηση για εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Το ποσοστό αφορά σε 38.982 υποψηφίους επί συνόλου 93.423 που πήραν μέρος στις εξετάσεις.

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ τονίζει ότι η βάση του 10 πρέπει άμεσα να καταργηθεί. Επισημαίνει ότι η ύπαρξη της βάσης του 10 οδηγεί σε πιο άγρια εργασιακή εκμετάλλευση των «απορριφθέντων» κι έρχεται να ενισχύσει την πελατεία των αετονύχηδων σχολαρχών της κατάρτισης και των ψευτοκολεγίων. Η κυβέρνηση, τονίζει το ΚΚΕ, επιχειρεί να ενοχοποιήσει τους μαθητές και τις οικογένειές τους για τη μη είσοδο στα ΑΕΙ - ΤΕΙ και να απεκδυθεί τη θεμελιακή υποχρέωσή της για εξασφάλιση μόρφωσης και δουλιάς για όλους τους νέους.


ΣΕΛ.  8   -   9

Eurokinissi

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα διαδήλωση σήμερα στο Λαγονήσι - αύριο στη Βουλή

Δυναμικά διαδήλωσαν χτες το πρωί φοιτητές - σπουδαστές, μαζί τους και το ΠΑΜΕ, στο Λαγονήσι, έξω από το χώρο όπου συνεδρίαζαν οι υπουργοί Παιδείας των χωρών του ΟΟΣΑ. Η αστυνομία αντιμετώπισε με δακρυγόνα τόσο τους διαδηλωτές που ήταν στο Λαγονήσι, όσο και τους διαδηλωτές αργότερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σήμερα με νέα διαδήλωση ξανά έξω από το χώρο της συνεδρίασης των υπουργών, στο Λαγονήσι. Αύριο θα γίνει περικύκλωση της Βουλής την ώρα που θα γίνεται η συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.


ΣΕΛ.  8   -   9


ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Εισβολή Ισραηλινών τα ξημερώματα

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ισραηλινά τανκς εισέβαλαν νωρίς τα ξημερώματα στη Γάζα.


ΣΕΛ.  11
60ΧΡΟΝΑ ΔΣΕ
Στη Λυκόρραχη η εκδήλωση

Στο χωριό Κεφαλοχώρι (Λυκόρραχη) του Νομού Ιωαννίνων, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή η κεντρική εκδήλωση τιμής στην τρίχρονη εποποιία του ΔΣΕ από την ΚΕ του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  16   -   17
ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Τριήμερο για μετανάστες

Μεθαύριο, Παρασκευή, ξεκινά το τριήμερο εκδηλώσεων της ΚΟΑ του ΚΚΕ, για τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες, που θα γίνει στο πάρκο ΦΙΞ της Πατησίων


ΣΕΛ.  3
ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Δικάζεται στέλεχος του ΚΚΕ

Σήμερα δικάζεται ο γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, με βαριές κατηγορίες, όπως δήθεν πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος του διοικητή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Β. Δημητριάδη...


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ