Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Βασικός στόχος οι «αλλαγές» στα Πανεπιστήμια

Η επιβολή των αντιδραστικών αλλαγών και της «μεταρρύθμισης» στα Πανεπιστήμια είναι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα και σε αυτό το στόχο συγκεντρώνει την προσοχή και τις δυνάμεις της.

Αυτό ξεκαθάρισε ο Κ. Καραμανλής μιλώντας χτες το βράδυ σε εκδήλωση του «Εκόνομιστ», όπου επιχείρησε να εξωραΐσει τον αντιδραστικό χαρακτήρα των επιδιωκόμενων «αλλαγών» μέσω του προσχεδίου για τα ΑΕΙ αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα. «Βασικός στόχος μας, για το επόμενο διάστημα, είναι η ποιοτική αναβάθμιση της Δημόσιας Ανώτατης Εκπαίδευσης», τόνισε και παρέθεσε σειρά από τερατώδη ψέματα για να στηρίξει τις ταξικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση. Είπε συγκεκριμένα: «Σχεδιάζουμε μεταρρυθμίσεις που οδηγούν, με σταθερά βήματα, από τη συντήρηση στην πρόοδο. Μεταρρυθμίσεις που ανοίγουν το δρόμο για μια συνεχή άνοδο του επιπέδου των σπουδών σε όλα τα Δημόσια Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα». Και συνέχισε ανερυθρίαστα: «Μεταρρυθμίσεις που εξασφαλίζουν πτυχία για δουλιά. Που εξοπλίζουν τα νιάτα της χώρας μας με περισσότερες δυνατότητες επιτυχίας και προόδου, στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Που εγγυώνται περισσότερες ευκαιρίες σε όλες τις νέες και όλους τους νέους μας»...

Δεν έκρυψε ότι οι αλλαγές στα Πανεπιστήμια εντάσσονται στο όραμά του για την Παιδεία που τη βλέπει «ως μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης». Η περιγραφή που έκανε στη συνέχεια σ' αυτή την «ανάπτυξη» δεν αφήνει κανένα περιθώριο ψευδαισθήσεων για το ποια Παιδεία θέλει και γιατί η κυβέρνηση. «Θεμελιώσαμε - είπε - και βελτιώνουμε συνεχώς ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδύσεων και βελτιώνει την ανταγωνιστικότητα». Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσονται συνολικά οι «μεταρρυθμίσεις» στην οικονομία, στο κράτος, στην Παιδεία, στην Υγεία, «που εγγυώνται ισχυρή και ανταγωνιστική Οικονομία, σ' ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον». Ολα αυτά γιατί «χτίζουμε ισχυρές προϋποθέσεις για μια άνοιξη επιχειρηματικότητας».

Κατά τα λοιπά ο Κ. Καραμανλής επανέλαβε την υποστήριξή του στην ευρωπαϊκή πορεία των βαλκανικών κρατών στην οποία όπως είπε «η χώρα μας υπήρξε και παραμένει πρωταγωνιστής στο δρόμο αυτό». «Οι Ελληνες, προσβλέπουμε στην ολοένα πιο στενή και αποδοτική συνεργασία», είπε, εννοώντας τους Ελληνες επιχειρηματίες, την επέλαση των οποίων στη «βαλκανική ενδοχώρα» εκθείασε και στήριξε ακόμα μια φορά. Καυχήθηκε για την παρουσία 3.500 επιχειρήσεων στην περιοχή, τη δεύτερη θέση των «επενδυτών» στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, τις τράπεζες που συμμετέχουν με ποσοστό 20% στο τραπεζικό σύστημα της ευρύτερης περιοχής κ.ο.κ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ