Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 30 Ιούνη 2006 - αριθ. φύλλου: 9514

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΒΕΛΓΙΟΥ
Λυματολάσπη: Διασπαρμένος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία

Οι τόνοι λυματολάσπης στην Ψυττάλεια, στα Λιόσια και στο Πέραμα, μαζί με τα ουσιαστικά ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας για την επεξεργασία και τη μεταφορά της, απειλούν άμεσα την υγεία των εργαζομένων και χιλιάδων κατοίκων, με τα μικρόβια του τυφοειδούς πυρετού, της ηπατίτιδας και του τετάνου.


ΣΕΛ.  19

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ θέλουν ΑΝΩΝΥΜΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ τα πανεπιστήμια

Η δημαγωγία του Γ. Παπανδρέου αδυνατεί να κρύψει τη συμφωνία του με τις αντιδραστικές προτάσεις συνταγματικής αναθεώρησης του Κ. Καραμανλή

Με τη «βούλα» της δικομματικής συναίνεσης ξεκίνησε και επίσημα χτες στη Βουλή η διαδικασία της δεύτερης μέσα σε λίγα σχετικά χρόνια, αναθεώρησης του Συντάγματος.

«Η αναθεώρηση κινείται σε πιο συντηρητική και αντιδραστική κατεύθυνση», τόνισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση «ανοίγει πλήρως κάποιες μισάνοιχτες πόρτες προς αντιδραστικές κατευθύνσεις που άφησε το ΠΑΣΟΚ». «Ουσιαστικές διαφορές δεν υπάρχουν ανάμεσα στις προτάσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και σ' αυτές που φέρνει η ΝΔ», υπογράμμισε η Αλέκα Παπαρήγα.

Να σημειωθεί ότι η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης θα γίνει την επόμενη βδομάδα ενώ το πόρισμά της πρέπει να παραδοθεί στις 31 Δεκέμβρη του 2006.

Περικυκλωμένη από φοιτητές κι εργάτες συνεδρίασε χτες η Βουλή
Περικυκλωμένη από φοιτητές κι εργάτες συνεδρίασε χτες η Βουλή

ΣΕΛ.  6   -   8

Associated Press

Motion Team

ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συνεχίζεται το έγκλημα σε βάρος των Παλαιστινίων

Με τα κανόνια να ηχούν (φωτ.), το Ισραήλ ανακοίνωσε χτες βράδυ προσωρινή «παύση επιχειρήσεων» στο Βορρά, μετά από μεσολάβηση του Αιγύπτιου Προέδρου, ενώ, λίγο πριν, είχε ρίξει κι άλλο λάδι στη φωτιά, συλλαμβάνοντας 64 Παλαιστίνιους πολιτικούς της κυβερνώσας δύναμης «Χαμάς» (ανάμεσά τους 8 υπουργούς και 20 βουλευτές). Χτες στην Αθήνα διαδηλωτές, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ,πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία. Στη Θεσσαλονίκη έγινε διαδήλωση φωτ.) στο κέντρο της πόλης, ενώ σήμερα πραγματοποιείται συγκέντρωση στην Πάτρα.


ΣΕΛ.  16   -   17


«ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ»
Ψηφοδέλτιο αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα

Τους πρώτους 50 υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» παρουσίασε σε χτεσινή εκδήλωση ο υποψήφιος δήμαρχος Σπύρος Χαλβατζής.


ΣΕΛ.  13
ΠΑΡΚΟ ΦΙΞ
Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις

Ξεκινούν σήμερα το απόγευμα οι τριήμερες εκδηλώσεις του ΚΚΕ για Ελληνες και μετανάστες εργάτες στο πάρκο ΦΙΞ (Πατησίων 307).


ΣΕΛ.  3
60ΧΡΟΝΑ ΔΣΕ
Στα μετερίζια των ηρώων

Ολοκληρώνεται σήμερα η αναχώρηση των πούλμαν της ΚΝΕ για το Νεστόριο, ενώ, την Κυριακή, στη Νέα Λυκόρραχη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση τιμής στην εποποιία του ΔΣΕ.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ