Πέμπτη 29 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Οι... ασύδοτοι

Με διάθεση... αυτοκριτικής τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος στο χτεσινό συνέδριο του «Εκόνομιστ», σημειώνοντας - με αφορμή τη συζήτηση για τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία - ότι πρέπει «να κατέβουμε από το καλάμι μας». Η παρέμβασή του είχε να κάνει με την «έπαρση» που κατά τη γνώμη του χαρακτηρίζει την Ελλάδα στις επαφές της με άλλες χώρες της περιοχής, όπως και με τις 10 νέες χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ, μερικές από τις οποίες την έχουν ήδη ξεπεράσει.

Συμπλήρωσε ωστόσο ότι το δεύτερο στάδιο, μετά την απώλεια της έπαρσης, είναι η από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων, όπως «των περιστασιακών επιχειρηματιών, των ασύδοτων εργοδοτών, της εναρμόνισης των οικονομιών μας, της εγκληματικότητας, των ναρκωτικών».

Συμπέρασμα: Οι... μη ασύδοτοι μεγαλοβιομήχανοι του ΣΕΒ είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με τους ομοϊδεάτες τους σε Βουλγαρία και Ρουμανία για να επιβάλουν την... ορθή επιχειρηματική πρακτική. Αυτό σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να είναι «περιστασιακός επιχειρηματίας» ή «ασύδοτος», ιδίως οι ανταγωνιστές που έχουν βρει τρόπους να κερδίζουν με χτυπήματα «κάτω από τη μέση».

Είναι προφανές ότι η λέξη «ασυδοσία» είναι ακόμη μια λέξη που αλλιώς την εννοεί το μεγάλο κεφάλαιο και αλλιώς η εργατική τάξη, η οποία υφίσταται και τις συνέπειες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ