Σάββατο 17 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Διαδηλώσεις ισλαμιστών κατά ξένης επέμβασης

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

«Δε χρειαζόμαστε ξένα στρατεύματα. Δε θέλουμε τη μεταβατική κυβέρνηση του Προέδρου Γιουσούφ. Μπορούμε και μόνοι μας να φτιάξουμε τη δική μας κυβέρνηση». Αυτά φώναζαν χτες πάνω από 10.000 διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, Μογκαντίσου, αντιδρώντας στην πρόσφατη απόφαση της μεταβατικής Βουλής στην Μπαϊντόα να προσκαλέσει ξένα (αφρικανικά) στρατεύματα στη χώρα για να ...βοηθήσουν στην αποκατάσταση της «σταθερότητας και της ειρήνης».

Πολλοί απ' τους διαδηλωτές -υποστηριχτές των ισλαμιστών που έχουν αναλάβει εδώ και δυο βδομάδες τον πλήρη έλεγχο του Μογκαντίσου -φώναξαν και συνθήματα κατά της Αιθιοπίας θεωρώντας πως θα επιχειρήσει να παρέμβει στις εσωτερικές υποθέσεις της Σομαλίας επειδή η αιθιοπική κυβέρνηση είναι στενός υποστηριχτής του μεταβατικού Προέδρου Αμπντουλαχί Γιουσούφ.

Μιλώντας στους διαδηλωτές ο αντιπρόεδρος της «Ενωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων» σεΐχης Αμπντουκαντίρ Αλί Ομάρ χαρακτήρισε την απόφαση της μεταβατικής Βουλής «απαράδεκτη» υποστηρίζοντας ότι αυτή (εδρεύει στην Μπαϊντόα) έχει δύο επιλογές: «`Η να ανακαλέσει την απόφασή της ή να ενώσει τις δυνάμεις της με τους εχθρούς της Σομαλίας»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ