Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Ακούς; εσύ ... η ορδή!

Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Του Τάσου Αναστασίου από τα ΝΕΑ
Βρε, τι γίνεται μ' αυτό το πολιτικό σύστημα...

όλο σε κίνδυνο βρίσκεται.

Τώρα, λέει, ορδές υπερχρεωμένων καταφεύγουν σε εκδοχές του λαϊκισμού που πολιορκούν το πολιτικό σύστημα.

Τι δε λέει: Οτι οι τραπεζίτες εκτιμούν πως αν δε χρωστάς πάνω από το 70% του μισθού δεν είσαι σοβαρός καταναλωτής. Αδιέξοδο; Μπα. Εχει βαλβίδες το σύστημα. Βάρδα μην το σκεφτείς αλλιώς.

Και φροντίζουν - να μην το σκεφτείς αλλιώς - όλοι αυτοί που χτες χειροκροτούσαν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα σπέρνουν αυταπάτες ότι είναι θέμα αγάπης προς την αλήθεια η αποκάλυψη στο θέμα των υποκλοπών. Να μιλήσει, λέει, ο πρωθυπουργός! Μα άμα μιλούσε δε θα ήταν πρωθυπουργός. Οτι ο περιορισμός του προβλήματος στο πρόσωπο του Καραμανλή, υπηρετεί την ταχτική του ΠΑΣΟΚ για προσωπικό ροκάνισμα του Καραμανλή χωρίς να θίγεται το οικοδόμημα, ναι, αυτό κάτι λέει...

Εξ ου και η σιγουριά της φράσης «δεν έχει σημασία το δεξιά ή αριστερά». Το 'χουν δεμένο το παιχνίδι. Για κάτι μεσαίους, σου λέει, γίνεται ο εκλογικός καυγάς. Οποιος τους μπατάρει έχει την κυβέρνηση.

Για τα χοντρά, τα μεγάλα, αυτά που σε βασανίζουν; Ε, δε χρειάζεται να κάνει και πολλά σ' αυτή τη φάση η ΝΔ. Δες το Ασφαλιστικό: Την ανατροπή στα βαριά κι ανθυγιεινά την προβλέπει ο νόμος Ρέππα. Τη μείωση των συντάξεων μέσα από τον τρόπο υπολογισμού τους, πάλι ο νόμος Ρέππα την προβλέπει. Τα επαγγελματικά ταμεία - δηλαδή τους ιδιώτες στην ασφάλιση - κι αυτά ο νόμος Ρέππα τα επέβαλε. Στο εισοδηματικό; Να 'ναι καλά η ΓΣΕΕ...

Πάμε γι' άλλα: Δεν μπορεί να συνεχίζεται η αδικία: Δεν μπορεί να εισπράττεις σύνταξη, ενώ ο άλλος δουλεύει. Δε βλέπεις τι γίνεται στη Γερμανία, που, αντί να πεθάνουν ζητάνε και συντάξεις και το 'χουν ρίξει έξω το σύστημα;

Παρεμπιπτόντως: Ρίξτε μια ματιά στα νούμερα της απασχόλησης. Τα ίδια νούμερα επί ΠΑΣΟΚ, με άλλη παρουσίαση 'βγαζαν θετικό ισοζύγιο απασχόλησης. Το κόλπο είναι στον αριθμό της εθελούσιας αποχώρησης. Οταν το υπολογίσεις σαν απόλυση έχεις μείωση απασχόλησης. Αν το αγνοήσεις έχεις αύξηση!

Κι ενώ εσύ ρωτάς ακόμα αν θα συνεργαστεί σήμερα ή αύριο με το ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΝ, εκεί στην Πολιτική Γραμματεία του αποφάσισαν ότι πρέπει να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το Ευρωπαϊκό Αριστερό Κόμμα. Δηλαδή; Το κόμμα που στο καταστατικό του γράφει ότι υπάρχει για να προωθεί τις ιδέες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Πώς; Ρωτάς ποιος αποφάσισε την άνοδο των επιτοκίων, τις ανατροπές στις συντάξεις, την κατάργηση του 8ωρου; Η ΕΕ. Που σημαίνει το μεγάλο μονοπωλιακό κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν.

Ποιοι στηρίζουν την ΕΕ; Ε, μην κάνεις το χαζό, όταν πρέπει να δηλώσεις κοψοχέρης.

Ασχετο: Ο Τσίπρας, λέει, απουσίαζε από την ψηφοφορία. Σωστός. Σε ψήφους του ΠΑΣΟΚ ελπίζει, είναι ώρα να ψηφίζει κατά της πρότασης Κωνσταντόπουλου; Ασε που άμα ψήφιζε υπέρ θα 'χε πρόβλημα ο ...Χριστόφορος του «κοκκινοπράσινου»!


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ