Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συζητήσεις για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας

Για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, το Κυπριακό και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, μίλησε κατά τις επαφές του στην Αθήνα ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Κοινοτικός επίτροπος. Ο Ολι Ρεν συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και μίλησε στη Βουλή, καθώς και σε ημερίδα που οργάνωσε το Ελληνικό Ιδρυμα Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για το μέλλον της διεύρυνσης της ΕΕ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις πιθανές συνέπειες από μη συμμόρφωση της γειτονικής χώρας, ο επίτροπος τόνισε ότι «δε θα πρέπει να δραματοποιούμε την κατάσταση, άλλωστε η Τουρκία έχει αυτή τη στιγμή όλες τις δυνατότητες να αποφύγει τις κακές εξελίξεις». Υπενθύμισε δε ότι στα τέλη του 2006 η πρόοδος της Τουρκίας θα αξιολογηθεί «με τον γνωστό αυστηρό τρόπο» που ακολουθεί πάντοτε η Κομισιόν.

Για το θέμα της διεύρυνσης της ΕΕ με νέα μέλη η Ελληνίδα υπουργός Εξωτερικών σημείωσε την επιφυλακτική στάση της Κοινότητας ως προς το ζήτημα αυτό και τόνισε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί με προσεκτικά βήματα, γιατί αυτό θα αποτελέσει τον καταλύτη για την ειρήνη, την πρόοδο και τη σταθερότητα στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων.

Ανάλογα ζητήματα συζητήθηκαν και στη συνάντηση του Ολι Ρεν με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ