Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Αντίσταση στις αντεργατικές πολιτικές

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας περιόδευσε στο εργοτάξιο της διεύθυνσης οδοποιίας και κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα, που ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται με τη ΝΔ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δήμου Αθήνας, να σταθούν απέναντι στις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγούν στην καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, όχι μόνο στις επερχόμενες εκλογές, αλλά καθημερινά, με πρώτο σταθμό την απεργία της 15ης Μάρτη, ενισχύοντας το ΠΑΜΕ, απηύθυνε χτες ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Σπύρος Χαλβατζής με το ψηφοδέλτιο της Συμπαράταξης για την Αθήνα και της Δημοτικής Κοινωνικής Κίνησης στους εργαζομένους στο εργοτάξιο της Διεύθυνσης Οδοποιίας του δήμου, στο Βοτανικό, όπου και περιόδευσε.

Ο Σπ. Χαλβατζής σημείωσε πως το γεγονός ότι η κυβέρνηση «ανοίγει» το Ασφαλιστικό, σε συνδυασμό με την επιχειρούμενη επιμήκυνση του χρόνου εργασίας, την καταπάτηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και την ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, είναι ζητήματα που πρέπει να απασχολούν όλους τους εργαζόμενους.

Ειδικά αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, επισήμανε ότι το 24% των εργαζομένων σε αυτήν, είναι με διαφόρων ειδών συμβάσεις. Και τόνισε: «Οι δήμαρχοι και οι νομάρχες, δεν πρέπει να κρίνονται μόνο από το αν έφτιαξαν ένα δρόμο, αλλά από το τι στάση κρατάνε στα μεγάλα λαϊκά προβλήματα». Εκεί, δηλαδή, που εκφράζεται η σύμπλευση της Αυτοδιοίκησης με το μεγάλο κεφάλαιο με πολιτικές που εφαρμόζονται σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Σαν τέτοια ανέφερε τα θέματα της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κριτήριο πρέπει να είναι και η στάση που κρατούν δήμαρχοι και νομάρχες απέναντι και στα μεγάλα ζητήματα του πολέμου, της ειρήνης, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Αλλωστε, δήμαρχοι και νομάρχες, δεν είναι άσχετοι από τις πολιτικές που εφαρμόζουν τα κόμματα που τους στηρίζουν κι αυτό πρέπει να είναι κριτήριο για την ψήφο.

Οι εργαζόμενοι, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, θέλησαν να μάθουν τις θέσεις των ψηφοδελτίων συνεργασίας, όπου συμμετέχουν ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ, Κομμουνιστική Ανανέωση και Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, για ζητήματα όπως τον αποκαλούμενο «διάλογο για το Ασφαλιστικό» ή για το τι συμβαίνει με τα «βαρέα και ανθυγιεινά». Αλλωστε και οι εργαζόμενοι στην οδοποιία, ζητούν εδώ και χρόνια την ένταξή τους στα βαρέα. Απέναντί τους, όμως, βρίσκουν μια κυβέρνηση που επιχειρεί να τα καταργήσει ακόμη και από όσους τα έχουν ήδη κατακτήσει. Ιδιαίτερο πρόβλημα αναδείχτηκε και με το συνταξιοδοτικό. Πολλοί είναι οι εργάτες στο χώρο - όπως είπαν - που προσλήφθηκαν μετά την 1/1/1984 και, με βάση τους αντιασφαλιστικούς νόμους, θα βγαίνουν στη σύνταξη όταν ...δε θα μπορούν να σύρουν τα πόδια τους!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ