Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Θέλει να μας ενημερώσει για την ακρίβεια...

Με ενημερωτικές εκδηλώσεις, ενημερωτικά φυλλάδια και προτάσεις για την ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε χτες να ...παρέμβει για την αντιμετώπιση της ακρίβειας!

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χτες ο τομέας Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Πολιτικής Καταναλωτών του ΠΑΣΟΚ, τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αποφεύγοντας επιμελώς να καταδικάσουν την κερδοσκοπία των πολυεθνικών, ανακοίνωσαν σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν, όπως είπαν, να συμβάλουν στην ενημέρωση, ενεργοποίηση και στήριξη του Ελληνα καταναλωτή, ενόψει της Παγκόσμιας Μέρας Καταναλωτή στις 15 του Μάρτη...

Η υπεύθυνη του τομέα, Αν. Διαμαντοπούλου, πρότεινε, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, να υπάρξουν αλλαγές «στο χώρο των ελέγχων» και σημείωσε το «ρόλο του ίδιου του καταναλωτή και τη δυναμική του, που μπορεί να είναι καταλυτικός για να αλλάξουν τα δεδομένα στην αγορά»... Το ΠΑΣΟΚ, λοιπόν, έθεσε προ των ευθυνών του τον καταναλωτή για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ίδια, επιχειρώντας να ...πείσει ότι η ακρίβεια την περίοδο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ίδια με τη σημερινή, ανέφερε σαν «μεγάλη διαφορά» την είσοδο «στη Νομισματική Ενωση και το ευρώ» καθώς και την «απελευθέρωση των αγορών». Ολες αυτές δηλαδή τις εξελίξεις τις οποίες το ΠΑΣΟΚ τότε παρουσίαζε σαν πολιτικά επιτεύγματα που θα εξασφάλιζαν το εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων!

Συγχρόνως η Αν. Διαμαντοπούλου παρουσίασε μια αναλυτική κατάσταση της ακρίβειας, αναφέροντας ότι από την αρχή του έτους σημειώθηκαν αυξήσεις σε τουλάχιστον 500 προϊόντα στα σούπερ μάρκετ και ότι «το καλάθι του νοικοκυριού με τα βασικά προϊόντα και τη θέρμανση έχει επιβαρυνθεί με 100 ευρώ» το μήνα.

Βέβαια, συνεχίζοντας τη δημαγωγία το ΠΑΣΟΚ πρότεινε για την καταπολέμηση της ακρίβειας η κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην επιβολή ανατιμήσεων στις ΔΕΚΟ, στην επιβολή φόρων εντός του 2006, να δώσει άμεσες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και να καταβάλει το επίδομα θέρμανσης στους χαμηλόμισθους. Ο,τι δηλαδή πρότεινε και η ΝΔ από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν υλοποιούσε εφαρμόζοντας μια σκληρή και μονόπλευρη πολιτική λιτότητας, που σήμερα συνεχίζει η ΝΔ.

Εξάλλου, χτες, κατά τη διάρκεια επίσκεψης της γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στην ΕΑΒ, δεν επιτράπηκε η είσοδος τηλεοπτικών συνεργείων στο χώρο της επιχείρησης, με αποτέλεσμα η Μ. Ξενογιαννακοπούλου να μιλήσει στο προαύλιο και να επικρίνει την απόφαση της διοίκησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ