Παρασκευή 10 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ
Αυτοκτονία υπό ιδιαίτερες συνθήκες

Αυτοκτονία μεν, αλλά υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Αυτό κατέθεσε χτες στον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της «Vodafone» Κώστα Τσαλικίδη, ο οποίος πριν ένα χρόνο βρέθηκε απαγχονισμένος στο διαμέρισμά του στον Κολωνό, ο ιατροδικαστής Γιώργος Ντιλέρνιας, που έκανε τη νεκροτομή στη σορό του, αποφαινόμενος τότε ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό διά βρόγχου. Με το συμπέρασμα αυτό συμφωνεί και ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Φίλιππος Κουτσάφτης, που επίσης κατέθεσε χτες στον εισαγγελέα.

Ο Γιώργος Ντιλέρνιας είπε ότι το Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού του ανέφερε τυπική αυτοκτονία και έτσι δε μετέβη για αυτοψία στο σπίτι του θανόντα. Επίσης σημείωσε πως δεν του έγινε γνωστό από την αρχή ότι ο αδερφός του Τσαλικίδη έκοψε το σχοινί με το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του.

Σχετικά με το αίτημα της οικογένειας για εκταφή του πτώματος, οι δύο ιατροδικαστές υποστήριξαν ότι δε θα προσφέρει νέα στοιχεία στην έρευνα. Ο εισαγγελέας Διώτης συνεχίζει την έρευνά του εξετάζοντας τις λίστες εισερχόμενων και εξερχόμενων κλήσεων στα τέσσερα κινητά του Τσαλικίδη και ιδιαίτερα σε ένα νούμερο της εταιρίας «Cosmote», το οποίο φαίνεται πως έχει διακοπεί το 2004, ωστόσο, υπάρχει τηλεφώνημά του το 2005, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα καλέσει αρκετούς από τους κατόχους των τηλεφωνικών αριθμών.

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος της οικογένειας Τσαλικίδη Θεμιστοκλής Σοφός προανήγγειλε χτες από ραδιοφωνικούς σταθμούς ότι θα ζητήσει σήμερα συνάντηση με τον Γιάννη Διώτη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ