Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η Vodafone αναζητούσε «νόμιμο» τρόπο καταγραφής συνομιλιών

Ενώ ήδη η όλη υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών παίρνει από διάφορα ΜΜΕ, ηλεκτρονικά και έντυπα, διαστάσεις αστυνομικού μυθιστορήματος προκειμένου να συσκοτιστούν οι πραγματικές και ουσιαστικές ευθύνες, χτες κατέθεσε στον εισαγγελέα Γιάννη Διώτη, που ερευνά τον θάνατο του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη, ο πρώην διευθυντής του Δικτύου Ασφαλείας της ίδιας εταιρίας, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος είχε παραιτηθεί από τη θέση αυτή τον Δεκέμβρη του 2004, για προσωπικούς, όπως είπε, λόγους, αποσυνδέοντας την παραίτησή του από τις υποκλοπές, και σήμερα είναι σύμβουλος του προέδρου του ΟΤΕ. Ο Κωνσταντινόπουλος, δηλαδή, το επίμαχο διάστημα των υποκλοπών ήταν ο διευθυντής του Δικτύου Ασφαλείας της Vodafone.

Ολοκληρώνοντας την τρίωρη κατάθεσή του στον εισαγγελέα (κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες, που αφέθηκαν να διαρρεύσουν, κατέθεσε σημαντικά στοιχεία), είπε στους δημοσιογράφους ότι την περίοδο που εργαζόταν στην Vodafone, στην εταιρία έψαχναν να βρουν νόμιμο τρόπο προκειμένου να καταγράφονται οι συνομιλίες, εφ' όσον αυτό χρειαζόταν, αλλά από όσα γνωρίζει (ή μήπως δε θέλει να πει;) τούτο δεν είχε καταστεί δυνατόν. Αναφερόμενος στον θάνατο του πρώην συναδέλφου του, σημείωσε ότι ο Κώστας Τσαλικίδης λόγω της θέσης που είχε, μπορούσε να γνωρίζει εγκαίρως τι συμβαίνει με τις υποκλοπές, όπως επίσης να γνωρίζει εάν είχε τοποθετηθεί παράνομο λογισμικό με το οποίο καταγράφονταν οι συνομιλίες. Ακολούθως πρόσθεσε με νόημα ότι κανείς στην Ελλάδα δεν πιστεύει ότι η υπόθεση των υποκλοπών δε συνδέεται με το θάνατο του Κώστα Τσαλικίδη.

Σήμερα αναμένεται να καταθέσει τα όσα γνωρίζει, στον εισαγγελέα ο αδελφός του Τσαλικίδη.

Στο μεταξύ στα χέρια του Γιάννη Διώτη βρίσκεται από χτες το δισέλιδο mail που είχε στείλει ο Τσαλικίδης σε συναδέλφους του στις 4:25 τα ξημερώματα της 9ης Μαρτίου του 2005, λίγο πριν τον θάνατό του. Το επίμαχο mail περιέχει τεχνικές πληροφορίες, που χρειάζονται εξειδικευμένες γνώσεις για να αξιολογηθούν, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες μέρες από ειδικούς που θα κληθούν από τον εισαγγελέα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ