Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Μετατρέπεται σε κακόγουστο και αποπροσανατολιστικό σίριαλ

Σε δικαστικοαστυνομικό σίριαλ, «ιδανικό» για τον αποπροσανατολισμό των λαϊκών στρωμάτων, μετατρέπεται η υπόθεση των υποκλοπών, μετά την πεισματική άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε οποιαδήποτε αποκάλυψη για την «ταυτότητα» των δραστών.

Εχοντας θέσει εξαρχής στο απυρόβλητο τις ξένες και ντόπιες μυστικές υπηρεσίες, αλλά και την εταιρία κινητής τηλεφωνίας «Vodafone», μέσω της οποία γίνονταν οι υποκλοπές, η κυβέρνηση περιορίζεται να πείσει ότι η ίδια χειρίστηκε με «σοβαρό και υπεύθυνο τρόπο» την υπόθεση, αδιαφορώντας επιδεικτικά για το πλήθος των ερωτημάτων που παραμένουν αναπάντητα.

Χαρακτηριστικό για τον τρόπο που η κυβέρνηση «προσεγγίζει» την όλη υπόθεση είναι το ότι καλύπτει πλήρως και υπερασπίζεται τις μυστικές υπηρεσίες, απαλλάσσοντάς τες ουσιαστικά από κάθε ευθύνη! Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δε διέκρινε καμία ευθύνη από το γεγονός ότι η ΕΥΠ και οι συνεργαζόμενες με αυτή μυστικές υπηρεσίες επτά ξένων κρατών (ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας, Ισραήλ, Γερμανίας, Γαλλίας, Καναδά και Αυστραλίας) δεν απέτρεψαν την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του πρωθυπουργού και υπουργών στο διάστημα πριν και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες! «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποδείχτηκαν εκ των πραγμάτων ασφαλείς, δεν έχω λόγο να επαναλάβω κανενός είδους σκέψεις πάνω σε αυτό», απάντησε ο Θ. Ρουσόπουλος, αποφεύγοντας οποιαδήποτε επικριτική αναφορά στις μυστικές υπηρεσίες, ενώ δε σχολίασε ούτε το ενδεχόμενο να υπήρξε κατασκοπία σε βάρος της χώρας. Αντίθετα, υπερασπίστηκε την «αντιτρομοκρατική προσφορά» και τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, που είχαν ως αποτέλεσμα να μην υπάρξουν «τρομοκρατικές επιθέσεις», ή οποιοδήποτε «ατύχημα»...

Κατά τα λοιπά, ο Θ. Ρουσόπουλος προσπάθησε να πείσει ότι δεν υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, αναφορικά με το θέμα της αυτοκτονίας του στελέχους της «Vodafone» Κ. Τσαλικίδη. Επικαλέστηκε προς τούτο ότι ο μεν Γ. Βουλγαράκης αναφερόταν στην αστυνομική έρευνα, ενώ ο Αν. Παπαληγούρας στη δικαστική! Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, μιλώντας προχθές στη Βουλή, είχε αποφανθεί ότι «η ενδελεχής έρευνα κατέληξε ότι δεν μπορεί να συσχετιστεί (σ.σ. η αυτοκτονία) με τις υποκλοπές», ενώ ο υπουργός Δικαιοσύνης είχε υποστηρίξει ότι «αναπάντητα παραμένουν τα ερωτηματικά που γεννά η αυτοκτονία του προϊσταμένου του Τμήματος Σχεδιασμού Δικτύου της "Vodafone" τις ημέρες των υποκλοπών». Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο Θ. Ρουσόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Βουλγαράκης αναφέρθηκε στην αστυνομική έρευνα που έγινε και τελείωσε», ενώ ο Α. Παπαληγούρας «στη δικαστική έρευνα, για το σύνολο της υπόθεσης, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα».


Eurokinissi

Σε ερώτηση αν υπάρχουν δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες στις λίστες των προσώπων που παρακολουθούνταν και έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι «δεν επιβεβαιώνεται κάποια τέτοια πληροφορία».

Αναφορικά, εξάλλου, με πληροφορία, σύμφωνα με την οποία συγγενικό πρόσωπο του Γ. Βουλγαράκη εργαζόταν στο παρελθόν ως νομικός σύμβουλος στη «Vodafone», ο υπουργός Δημόσιας Τάξης προχώρησε σε διάψευση, επιμένοντας στη σχετική δήλωση ότι «τόσο το δικηγορικό γραφείο "Διονυσίου, Αλεξίου και Δημητρίου Πελέκη" όσο και η σύζυγός μου, συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ουδεμία σχέση επαγγελματική ή άλλη είχαν ή έχουν τόσο με την εταιρία PANAFONE όσο και με την εταιρία VODAFONE».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ