Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συγκαλύπτει τις ουσιαστικές ευθύνες

Υιοθετώντας σαν κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ ότι η «κυβέρνηση δημιουργεί ανασφάλεια» για το θέμα των υποκλοπών, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί να συγκαλύψει τη συνυπευθυνότητα του κόμματός του στις «νόμιμες» συμφωνίες παρακολούθησης που υπέγραψε από τη θέση της κυβέρνησης με την ΕΕ και με τις ΗΠΑ, οι οποίες αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο για τη δημιουργία τέτοιων φαινομένων και γεγονότων.

Με δηλώσεις του πριν την έναρξη της συνεδρίασης των συντονιστών της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «κάθε φορά που μιλούν υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, αναδεικνύονται και επιβεβαιώνονται οι υποψίες μας, και των πολιτών, ότι συγκαλύπτεται η αλήθεια». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη «πέφτουν σε συνεχείς αντιφάσεις» και έφερε παράδειγμα τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και τη στάση των υπουργών της κυβέρνησης.

Το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ο Γ. Παπανδρέου, επιμένει «να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια». Μάλιστα ο ίδιος ξεχνώντας, προφανώς, την πολιτική που ακολούθησε το κόμμα του από τη θέση της κυβέρνησης... θυμήθηκε την «ασφάλεια της χώρας, και τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών», καθώς και «τους θεσμούς», για τους οποίους, όπως υποστήριξε «πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών». Συγχρόνως, ο Γ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «πέραν των νομικών πτυχών της υπόθεσης υπάρχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στους αρμόδιους υπουργούς».

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Λοβέρδος, στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των συντονιστών ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να κάνει πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση με αφορμή το θέμα των υποκλοπών. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν καθόρισε το χρονικό ορίζοντα μιας τέτοιας κίνησης. Με δηλώσεις στο ραδιόφωνο του «9,84» ο Μ. Χρυσοχοΐδης, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να καταθέσει το ΠΑΣΟΚ πρόταση μομφής προς την κυβέρνηση, δεν το απέκλεισε, αλλά ανέφερε: «Θα παρακολουθήσουμε στενά τις εξελίξεις και στη συνέχεια θα διαμορφώσουμε τις θέσεις μας πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ