Πέμπτη 9 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου σε Πράγα - Βουδαπέστη

Αντιπροσωπεία του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, αποτελούμενη από τους Θέμη Γκιώνη, Γραμματέα του ΚΣ και Κύριλλο Παπασταύρου, μέλος του Γραφείου του ΚΣ, αναχωρεί σήμερα Πέμπτη 9 Φλεβάρη για την Πράγα. Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ αποδέχτηκε την πρόσκληση που της έγινε από την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας (ΚΕΝ) Τσεχίας και θα συμμετάσχει σε συναντήσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης που έχουν προγραμματιστεί εκεί.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η κυβέρνηση της Τσεχίας έθεσε θέμα απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας επειδή προβάλλει «την αντίληψη της ταξικής πάλης, του Μαρξισμού - Λενινισμού και της βίαιης επανάστασης» και απαίτησε να αλλάξει το πρόγραμμα και το καταστατικό της, θέτοντας προθεσμία μέχρι τις αρχές του Μάρτη. Η επίθεση αυτή ενάντια στην ΚΕΝ Τσεχίας - και κατ' επέκταση του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας Μοραβίας - αποτελεί μέρος της αντικομμουνιστικής εκστρατείας που έχει ενταθεί το τελευταίο διάστημα σε ολόκληρη την Ευρώπη. Οι προσπάθειες απαγόρευσης της ΚΕΝ Τσεχίας έχουν καταδικαστεί από πολλά πολιτικά κόμματα, νεολαιίστικες και φοιτητικές οργανώσεις και φορείς.

Η αντιπροσωπεία της ΚΝΕ θα μεταβεί αύριο 10 Φλεβάρη στη Βουδαπέστη, για να εκπροσωπήσει την Οργάνωση στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) που θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Σάββατο και την Κυριακή, 11-12 Φλεβάρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ