Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΕΤΑΦΟΡΑ «ΥΠΟΠΤΩΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ CIA
Η κυβέρνηση αρκείται στις διαβεβαιώσεις των Αμερικανών

Λ. Κανέλλη: Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στις ΝΑΤΟικές βάσεις

Στις διαβεβαιώσεις των ίδιων των Αμερικανών και της CIA αρκείται η κυβέρνηση, προκειμένου να διαψεύσει τη μεταφορά κρατουμένων από τις ΗΠΑ ως «τρομοκρατών» με αεροπλάνα της CIA μέσω ελληνικών αεροδρομίων ή αμερικανικών βάσεων στη χώρα μας.

Το θέμα που απασχολεί ήδη όλη σχεδόν την Ευρώπη έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτηση η βουλευτής του ΚΚΕ Λ. Κανέλλη.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Αμυνας Ι. Λαμπρόπουλος στην απάντησή του είπε ότι για κάθε πτήση ξένου στρατιωτικού αεροσκάφους υποβάλλεται σχετική αίτηση στο Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας μέσω του υπουργείου Εξωτερικών και σε αυτήν αναγράφονται το φορτίο του αεροσκάφους και οι τυχόν επιβάτες του. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, είπε ο υφυπουργός, δεν προκύπτει ότι έγινε κάποια πτήση της CIA για μεταφορά κρατουμένων, δε χρησιμοποιήθηκε ελληνικό αεροδρόμιο και ούτε πρόκειται να χρησιμοποιηθεί. Ο Ι. Λαμπρόπουλος απέφυγε επιμελώς να πει εάν χρησιμοποιήθηκαν για το σκοπό αυτό αμερικανικές ή ΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας, ενώ το μόνο σίγουρο είναι ότι η CIA σε καμία περίπτωση δε θα παραδεχόταν ότι σε συγκεκριμένες πτήσεις μεταφέρονταν ύποπτοι για «τρομοκρατία».

Η Λ. Κανέλλη τόνισε ότι πρέπει να ανακοινωθεί από την κυβέρνηση εάν υπήρξε συγκεκριμένο αίτημα από την CIA για τη μεταφορά κρατουμένων και υπογράμμισε ότι για παράδειγμα για τη χρήση της βάσης της Σούδας οι Αμερικανοί δε ζητάνε καμία άδεια και ούτε μπορεί να γίνει έλεγχος για τους τυχόν επιβάτες ενός στρατιωτικού αεροπλάνου. Η βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι στην Ευρώπη γίνεται σχετική έρευνα και υπάρχουν μάλιστα καταγγελίες για ένα σουηδικό αεροπλάνο που χρησιμοποιήθηκε για μεταφορά κρατουμένων στο πλήρωμα του οποίου υπήρχε και Ελληνας πράκτορας της CIA. H Λ. Κανέλλη κατήγγειλε ότι από το 2000 παρακολουθούνταν Ελληνες πολίτες μην τυχόν και τους απαγάγει στο εξωτερικό και αναφέρθηκε στο παράδειγμα Πακιστανών προσφύγων οι οποίοι εξαφανίστηκαν από προσώπου Γης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ