Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ
Ηταν αναμενόμενες οι καταστροφές

Στις πλημμυρισμένες περιοχές περιόδευσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα

Πλημμυρισμένες παραμένουν ακόμη εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρόμιου Σχοινιά
Πλημμυρισμένες παραμένουν ακόμη εγκαταστάσεις του Κωπηλατοδρόμιου Σχοινιά
Η ανάγκη ενός ευρύτερου κεντρικού σχεδιασμού που θα προβλέπει σε μάκρος χρόνου τις εξελίξεις στην Αττική ώστε να γίνονται και τα ανάλογα δημόσια έργα τα οποία δε θα πληρώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα για να σταματήσει το διαρκές έγκλημα που συντελείται σε κάθε μικρή ή μεγάλη κακοκαιρία αναδείχτηκε στη διάρκεια της περιοδείας της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στις πλημμυρισμένες περιοχές του Μαραθώνα το περασμένο Σάββατο. Και είναι ενδεικτικό ότι αν και είχε περάσει πάνω από μία βδομάδα μετά την κακοκαιρία, κάτοικοι και αρχές συνέχιζαν να δίνουν μάχη με τα νερά και τις καταστροφές που δημιούργησαν.

Η περιοδεία ξεκίνησε από το δημαρχείο Μαραθώνα και τη συνάντηση που είχε η Αλέκα Παπαρήγα (την οποία συνόδευαν μέλη της Αχτιδικής Επιτροπής Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ) με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μέξη ο οποίος αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που δημιούργησε η ήπια κακοκαιρία, τα οποία χαρακτήρισε αναμενόμενα καθώς όπως είπε εδώ και δεκαετίες εκτός από τα Ολυμπιακά έργα στην περιοχή δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Επισήμανε ακόμα τη μη ένταξη στο σχέδιο πόλης εδώ και χρόνια πολλών περιοχών του Μαραθώνα με αποτέλεσμα την άναρχη δόμηση η οποία μεγαλώνει τα προβλήματα. Οσον αφορά το περίφημο φράγμα της Ραπεντόσας, η υπερχείλιση του οποίου ήταν η αιτία να πλημμυρίσει όλη η περιοχή, επισήμανε ότι με τους όρους και τις προϋποθέσεις που έγινε, το καθιστούν σήμερα αναποτελεσματικό!

Η Αλέκα Παπαρήγα και το κλιμάκιο του Κόμματος στη συνέχεια βρέθηκαν στην περιοχή που πλημμύρισε από το συγκεκριμένο. Κι αυτό που αντίκρισαν ήταν μια βδομάδα μετά, τα νερά του φράγματος να τρέχουν ακόμα ποτάμια.

Αμέσως μετά επισκέφτηκαν την περιοχή Αγιος Γεώργιος στο Κάτω Σούλι και τα σπίτια ακριβώς πίσω από το Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο. Πίσω ακριβώς από τη βιτρίνα του Ολυμπιακού έργου, αυτό που αντικρίζει κανείς είναι σπίτια πλημμυρισμένα και λιμνάζοντα νερά. Περίπου 20 οικογένειες μένουν στη συγκεκριμένη περιοχή. Το περασμένο Σάββατο αρκετοί από αυτούς συνέχιζαν να δίνουν ακόμα μάχη με τα νερά και τις λάσπες και τα ακόμα πλημμυρισμένα υπόγεια. «Είναι το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού έργου», όπως κατήγγειλαν οι κάτοικοι στην Αλέκα Παπαρήγα. Και διευκρίνισαν ότι οι υπεύθυνοι «ύψωσαν» το έργο και ακριβώς από πίσω δημιούργησαν ένα τεράστιο αυλάκι, το οποίο πλημμυρίζει αφού το νερό δεν έχει έξοδο από πουθενά. Ηταν υποχρέωση των εργολάβων να ανοίξουν ένα κανάλι για να διοχετεύονται από εκεί τα νερά. Οι Ολυμπιακοί αγώνες όμως τέλειωσαν και οι εργολάβοι τώρα δεν κάνουν καμία εργασία αν δεν πληρωθούν. Αποτέλεσμα, η περιοχή να πλημμυρίζει με τις βροχές και ταυτόχρονα το καλοκαίρι οι κάτοικοι να ζουν κυριολεκτικά μέσα σε ένα βάλτο, αφού τα νερά λιμνάζουν εκεί με όλες τις συνέπειες που έχει αυτό!


Η Αλέκα Παπαρήγα συζητά με κατοίκους της περιοχής
Η Αλέκα Παπαρήγα συζητά με κατοίκους της περιοχής

Η Αλέκα Παπαρήγα και το κλιμάκιο του Κόμματος στη συνάντηση με το δήμαρχο Μαραθώνα
Η Αλέκα Παπαρήγα και το κλιμάκιο του Κόμματος στη συνάντηση με το δήμαρχο Μαραθώνα
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Για άλλη μια φορά στο προσκήνιο η έλλειψη αντιπλημμυρικής προστασίας(2022-08-25 00:00:00.0)
Κανονικότητα(2022-01-13 00:00:00.0)
Προβλήματα σε όλη τη χώρα από την κακοκαιρία(2020-12-15 00:00:00.0)
Απαιτούνται αποζημιώσεις στους πληγέντες από τις πλημμύρες(2013-01-04 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση την αρνείται ακόμη και στις εξαγγελίες!(2005-11-29 00:00:00.0)
Η «θεομηνία» είναι πολιτική(2005-11-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ