Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΑΧΤΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ - ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η λαϊκή πάλη θα επιβάλει τα αναγκαία έργα

Την κυβέρνηση, τον νομάρχη Ανατολικής Αττικής και τους δημάρχους της περιοχής καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ καθώς, όπως σημειώνει, όλα αυτά τα χρόνια έχουν αρκεστεί στο να περιγράφουν μόνο την κατάσταση που επικρατεί χωρίς να διεκδικούν αγωνιστικά.

«Την περίοδο κατασκευής των μεγάλων έργων, όπως Αττική Οδός, αεροδρόμιο, Ολυμπιακά έργα δεν απαίτησαν να προχωρήσουν τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η Ανατολική Αττική, για να προστατευτούν οι ζωές και οι περιουσίες των κατοίκων της», σημειώνει η Αχτιδική Επιτροπή. «Ολοι αυτοί γνωρίζουν το ύψος των κονδυλίων που απαιτούνται για την πλήρη αντιπλημμυρική θωράκιση της Αττικής, αλλά οι προτεραιότητές τους στις δημόσιες επενδύσεις κατευθύνονται σε έργα που επιβάλλονται και εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και όχι τις πραγματικές ανάγκες της ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας, των εργαζομένων και του λαού γενικότερα».

«Η αντιπλημμυρική προστασία, συνεχίζει η Αχτιδική Επιτροπή, όπως και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής και τις ανάγκες των εργαζομένων και του λαού, είναι προβλήματα βαθύτατα πολιτικά. Και μόνο πολιτικά μπορούν να λυθούν. Απαιτούν μια άλλη εξουσία και σχεδιασμό, δηλαδή καθεστώς λαϊκής οικονομίας, απαιτούν μια άλλη κατεύθυνση και διεκδίκηση από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Γι' αυτό και η Αχτιδική Επιτροπή καλεί την εργατική τάξη, τους αγρότες της περιοχής και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα να αγωνιστούν σε αυτή την κατεύθυνση, έτσι ώστε η λαϊκή πάλη να επιβάλει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα. Καμία ανοχή στις απόψεις που χαρακτηρίζουν τις φυσιολογικές αντιδράσεις της φύσης θεομηνίες και φυσιολογικό το φαινόμενο των επαναλαμβανόμενων καταστροφών και απωλειών ανθρώπινων ζωών.

Καλεί, τέλος, τους κατοίκους της περιοχής να πλαισιώσουν και να δυναμώσουν τους συνδυασμούς που θα στηρίξει το ΚΚΕ στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. Να στείλουν έτσι μήνυμα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και στους συνδιοικούντες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από το ΣΥΝ, που από κοινού χαράζουν τον αντιλαϊκό δρόμο και πορεύονται σε βάρος της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ