Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ: «Είναι πολύ μεγάλη η πίτα της ΔΕΗ - μόνο το αναπτυξιακό της πρόγραμμα για τα επόμενα τρία χρόνια υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ με την κατασκευή τεσσάρων νέων μονάδων - και ακόμη μεγαλύτερη με την απελευθέρωση του τομέα ηλεκτρικής ενέργειας και την κατασκευή ιδιωτικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής (...) και φυσικά θα έχουμε πόλεμο μεγάλων συμφερόντων» (ο Γ. Τράγκας στη ΧΩΡΑ).

Η «ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «ο Ρομάνο Πρόντι προωθεί τις δικές του προτάσεις. Την περασμένη εβδομάδα πρότεινε να υιοθετηθεί το πρότυπο των εργασιακών σχέσεων που ισχύει στη Δανία: μεγαλύτερη ευκολία στους εργοδότες να απολύουν, αλλά με ταμείο ανεργίας που να προσφέρει το 80% του μισθού για τρία χρόνια και αποτελεσματικότερο Οργανισμό Εύρεσης Εργασίας, ώστε "να ακολουθεί βήμα βήμα τον άνεργο στην αναζήτηση νέας θέσης εργασίας". Με αυτόν τον τρόπο, εξήγησε ο Πρόντι, θα περιοριστεί η ανεργία, ενώ ταυτόχρονα θα ικανοποιηθούν και οι εργοδότες, που ζητούν μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις» (το ρεπορτάζ στο ΕΘΝΟΣ).

Η ΡΕΒΑΝΣ ΤΗΣ ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ: «Σε δηλώσεις του ο κ. Ουνγκουρεάνου χαρακτήρισε τη συμφωνία ιστορική. "Γίνεται τώρα αυτό που οι δικοί μου και οι δικοί σας παππούδες, οι δικοί μου και οι δικοί σας γονείς περίμεναν επί 60 χρόνια. Γίνεται τώρα αυτό για το οποίο εκατοντάδες χιλιάδες Ρουμάνοι θυσιάστηκαν στις κομμουνιστικές φυλακές, ζητώντας και ελπίζοντας για δημοκρατία. Γίνεται αυτό που ήλπιζαν οι Ρουμάνοι κυριολεκτικά από το 1940: οι Αμερικανοί έρχονται" είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ρουμανικής διπλωματίας σε μια έμμεση αναφορά του στο Β΄ παγκόσμιο πόλεμο, μετά το πέρας του οποίου οι Ρουμάνοι ευελπιστούσαν σε αμερικανική βοήθεια» (το ρεπορτάζ για τις αμερικανικές βάσεις στη Ρουμανία / ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΤΙΜΗΣΕ: «γιατί ενοχλήθηκαν κάποιοι που πήγε ο Τσιαρτσιώνης σε εκδήλωση πεσόντων στην Κοζάνη; Εγραψαν και ξανάγραψαν ότι "πήγε σε γιορτή μίσους". Καλά, μόνο του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ είναι δημοκρατικές εκδηλώσεις και του Ελληνικού Στρατού και του ΕΔΕΣ είναι μίσους; Να μην τρελαθούμε. Υπάρχουν και όρια. Καλά έκανε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης και πήγε» (ο Τ. Σταματόπουλος στη ΧΩΡΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ