Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΜΠΕΡΟΥ
Η τρομοκρατία κρατάει το τιμόνι...

Τρεις οδηγοί απολύθηκαν για τη συνδικαλιστική τους δράση

Σε παράνομες, καταχρηστικές και με τρόπο που παραπέμπει σε «μαφιόζικες» μεθόδους απολύσεις τριών οδηγών, προχώρησε η εργοδοσία της μεταφορικής εταιρίας του Θεόδωρου Καμπέρου από το παράρτημά της στη Μάνδρα Αττικής. Η εργοδοσία, θέλοντας να χτυπήσει στην αρχή της ακόμα, τη συνδικαλιστική δράση, απέλυσε την περασμένη Τετάρτη τρεις οδηγούς και ταυτόχρονα μέλη της τριμερούς επιτροπής που είχε συγκροτήσει εκεί το Σωματείο Οδηγών και βοηθών Θριασίου Πεδίου. Προκειμένου μάλιστα να τρομοκρατήσει ακόμα παραπέρα, καταγγέλλει τους εργαζόμενους για υπεξαγωγή εγγράφων και υπεξαίρεση, επικαλούμενη τα σχετικά άρθρα 222 και 375 του Ποινικού Κώδικα, αποφεύγοντας και την καταβολή αποζημίωσης.

Οι τρεις οδηγοί: Μ. Γεωργάτος, Γ. Κωνσταντώνης και Π. Παγώνης, είχαν προσληφθεί τον περασμένο Ιούλη στην εταιρία, η οποία έχει αναλάβει όλες τις μεταφορές των εμπορευμάτων των σούπερ μάρκετ DIA από την περιοχή της Λαμίας και κάτω.

Τον περασμένο Σεπτέμβρη και μετά από μαζική εγγραφή μελών στο Σωματείο, συγκροτήθηκε τριμερής επιτροπή, με μέλη τους τρεις οδηγούς, η οποία στις 24 Οκτώβρη κατήγγειλε στην Επιθεώρηση το μαύρο καθεστώς εργασίας που επιβάλλει η εργοδοσία στους περίπου 40 οδηγούς και βοηθούς, αποθρασυμένη από την πολιτική που υπηρετούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, εργασία από το πρωί μέχρι και τα μεσάνυχτα, απλήρωτες υπερωρίες, εργασία και τις Κυριακές, οι μισοί οδηγοί είναι αλλοδαποί χωρίς διπλώματα κ.ά. Η επιθεώρηση διαπίστωσε την επόμενη όλες αυτές τις παραβιάσεις της εργοδοσίας η οποία απάντησε αμέσως με απόλυση των τριών εργαζομένων.

Στο πλευρό των εργαζομένων - οι οποίοι αρνήθηκαν να παραλάβουν τις καταγγελίες σύμβασης - μαζί με το Σωματείο, βρίσκονται από την αρχή οι συνδικαλιστές της Γραμματείας Θριασίου του ΠΑΜΕ, ενώ το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας έχει κάνει σχετική καταγγελία στον υπουργό Απασχόλησης. Είναι ενδεικτικό ότι η εργοδοσία προκλητικά για δύο συνεχόμενες φορές δεν παρουσιάστηκε στην τριμερή συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η απόλυση των τριών εργαζομένων δεν είναι μεμονωμένη αλλά αποτελεί γενικότερη επίθεση των εργοδοτών στο χώρο των μεταφορών οι οποίοι έχουν πληθύνει στην περιοχή κυρίως μετά την εγκατάσταση εκεί μεγάλων αποθηκών επιχειρήσεων και πολυεθνικών λόγω της Αττικής Οδού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να ανακληθεί η άδικη απόλυση στην PDS(2023-06-22 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις - παρεμβάσεις συνδικάτων(2021-04-09 00:00:00.0)
Απαιτούν να ανακαλέσει την απόλυση η ΕΛΛΑΚΤΩΡ(2016-07-13 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2012-06-27 00:00:00.0)
Τρομοκρατικές απολύσεις ενόψει απεργίας(2008-02-12 00:00:00.0)
Αμείωτα δουλεύει η φάμπρικα(2005-11-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ