Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΑΕΝ
Συνάντηση αγώνα στον Πειραιά

Σήμερα η πανελλαδική συγκέντρωση, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη

Ξεκάθαρο το μήνυμα στο πανό των σπουδαστών των ΑΕΝ (φωτ. από προηγούμενη συγκέντρωση στον Πειραιά)
Ξεκάθαρο το μήνυμα στο πανό των σπουδαστών των ΑΕΝ (φωτ. από προηγούμενη συγκέντρωση στον Πειραιά)
Σε μαζική και δυναμική συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση για τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση σήμερα, Τετάρτη 2 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά, καλούν από κοινού οι διοικήσεις της Πανελλήνιας Ενωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) και του Συλλόγου Σπουδαστών ΑΕΝ/Ασπροπύργου.

Η συντονισμένη και δυναμική προετοιμασία της συγκέντρωσης από τους σπουδαστές και ιδιαίτερα τα πανελλαδικά χαρακτηριστικά που αυτή έχει λάβει (θα συμμετάσχουν σπουδαστές απ' όλες σχεδόν τις Ακαδημίες της χώρας) έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους κόλπους του ΥΕΝ και των εφοπλιστών, που αποφάσισαν να λάβουν «δραστικά» μέτρα προκειμένου να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των σπουδαστών.

Οπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΜΕΝ, «το ΥΕΝ και οι εφοπλιστές στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν τον συντονισμένο αγώνα των σπουδαστών των ΑΕΝ, των ναυτεργατών που μετεκπαιδεύονται στο ΚΕΣΕΝ και της ΠΕΜΕΝ εφαρμόζουν τρομοκρατικές και αυταρχικές μεθόδους ενάντια στους σπουδαστές από τις διοικήσεις των ΑΕΝ προκειμένου να αποτρέψουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Χρησιμοποιούν επίσης και την Ενωση Πλοιάρχων και προσωπικά τον πρόεδρό της Ε. Κούζιλο, που με τηλεφωνικές παρεμβάσεις του προσπαθεί να τους "νουθετήσει" και να υπονομεύσει τον αγώνα τους. Αυτό καταδεικνύει την κατάσταση πανικού στην οποία βρίσκονται ΥΕΝ και εφοπλιστές με αφορμή το αυριανό συλλαλητήριο και λόγω της καθολικής καταδίκης του νομοσχεδίου του ΥΕΝ για την ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης».

Σε δήλωσή του στο «Ρ» ο Θανάσης Ευαγγελάκης, β΄ γραμματέας της ΠΕΜΕΝ, αναφορικά με το σημερινό συλλαλητήριο, αλλά και την προσπάθεια τρομοκράτησης των σπουδαστών, υπογράμμισε: «Οι εφοπλιστές και το ΥΕΝ υποβαθμίζουν τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση, τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα. Για το σκοπό αυτό, εκτός από την τρομοκρατία και τον αυταρχισμό, προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη διάσπαση μεταξύ σπουδαστών και ναυτεργατών. Την απάντηση τη δίνουν οι κοινοί αγώνες των ναυτεργατών και σπουδαστών ΑΕΝ για τα κοινά τους προβλήματα. Καλούμε τους σπουδαστές να μην υποκύψουν στις τυχοδιωκτικές και εκβιαστικές μεθοδεύσεις του ΥΕΝ, των υπηρεσιών του και των υποστηρικτών του, να ενώσουν μαζικά τις δυνάμεις τους, να δώσουν δυναμική απάντηση μαζί με τους ναυτεργάτες και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για: Ενιαία, Δημόσια, Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρεμβάσεις για τα δικαιώματα των σπουδαστών(2010-03-09 00:00:00.0)
Εκκαθαρίσεις σπουδαστών(2006-07-07 00:00:00.0)
Νέοι αγωνιστικοί σταθμοί(2005-11-22 00:00:00.0)
Αντιδρούν στη ραγδαία ιδιωτικοποίηση(2005-10-13 00:00:00.0)
Καθημερινή δυναμική αγωνιστική παρέμβαση(2003-01-17 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις(2002-12-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ