Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Πλαταίνει το μέτωπο της αντίστασης

Οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας» αποφάσισαν χτες τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο

Στις εκατοντάδες των Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, Σωματείων και φορέων που έχουν ήδη πάρει απόφαση να συμμετέχουν στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Αρεως, προστέθηκαν χτες και οι απολυμένοι των «Κλωστηρίων Νάουσας», που για τρίτη βδομάδα συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στο κλείσιμο των εργοστασίων και διεκδικούν πλήρη σταθερή δουλιά για όλους.

Χτες βράδυ μέσα από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν στο χώρο του εργοστασίου «Β» των Κλωστηρίων, που κατέλαβαν από τις 18 Οκτώβρη, αποφάσισαν συλλογικά και χωρίς δεύτερη σκέψη να συμμετέχουν καθολικά στο Συλλαλητήριο. Η απόφασή τους αποτελεί βήμα κλιμάκωσης του αγώνα τους και συντονισμού της πάλης με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, που δίνει σταθερά και με συνέπεια τη μάχη ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης.

Μέσα από τη συζήτηση συμφώνησαν να δώσουν τη μάχη, ώστε να συμμετέχουν και συνάδελφοί τους από το εργοστάσιο «Γ» των «Κλωστηρίων Νάουσας», αλλά και οι απολυμένοι της «ΤΡΙΚΟΛΑΝ», που ένα χρόνο τώρα συνεχίζουν τον αγώνα για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Οπως δήλωσαν χαρακτηριστικά, θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των αγώνων, υπερασπιζόμενοι το δίκιο τους και το μέλλον των παιδιών τους.

Κορυφώνεται η μάχη

Τη Δευτέρα, 7 Νοέμβρη, η Εκτελεστική Γραμματεία δίνει συνέντευξη Τύπου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας, με ανακοίνωσή του καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων να πάρουν μαζικά μέρος στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, ενώ απόφαση συμμετοχής πήρε και το Σωματείο Υπαλλήλων Οδοντοτεχνιτών Αθήνας, Πειραιά και Περιχώρων.

Στα πλαίσια των πολύμορφων εκδηλώσεων για την προπαγάνδιση του Συλλαλητηρίου, το Συντονιστικό Εργατικών Συλλόγων και Φορέων Καλλιθέας διοργανώνει σήμερα Τετάρτη ανοιχτή συζήτηση, στις 6.30 μ.μ., σε αίθουσα του 1ου Γυμνασίου Καλλιθέας. Θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση. Επίσης σήμερα, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αργους, η τοπική Γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά εκδήλωση - συζήτηση με εργαζόμενους και ανέργους της περιοχής για τις αντεργατικές εξελίξεις και την αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Σήμερα, επίσης, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων περιοχής Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» συγκαλεί τη Γενική του Συνέλευση, στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «ΑΘΗΝΑ». Θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και η προετοιμασία της συμμετοχής των εργαζομένων στο πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη στην Αθήνα.

Την Παρασκευή 4/11, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ διοργανώνουν μαζική πικετοφορία - εξόρμηση για την προπαγάνδιση του Συλλαλητηρίου στην Οδό Ερμού και το Σάββατο 5/11 στην Αγορά.

Εξορμήσεις και περιοδείες

Τις επόμενες μέρες, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνεχίζονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους δουλιάς, ΤΕΕ, σχολές των ΤΕΙ και του ΟΑΕΔ:

Σήμερα Τετάρτη, στην ιδιωτική κλινική «Αθήναιον», στην Τράπεζα Πειραιώς, στους σταθμούς του μετρό Ομόνοιας, Δάφνης, Περιστερίου, Συντάγματος στις Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Αιγάλεω, στον ΟΣΕ του Πειραιά, στην ΕΡΤ, στην καθαριότητα στο Αιγινήτειο, στους εργάτες των Δήμων Βύρωνα, Καισαριανής, Ν. Φιλαδέλφειας, στα ΕΛΤΑ Ν. Φιλαδέλφειας, στο ΔΕΠΑ (παράρτημα Μαγούλας), στην ΕΥΔΑΠ (Βίζιλα και Υλίκη) και στα ΙΕΚ Κόκκινου Μύλου. Την Πέμπτη 3/11, στη Γενική Τράπεζα, σε σταθμούς του μετρό και στα ΤΕΕ της Καισαριανής. Τη Δευτέρα 7/11, στα ΤΕΕ Ζωγράφου και Γκράβας και στα ΤΕΙ Νοσηλευτικής. Την Τρίτη 8/11, στη Σιβιτανίδειο και στο τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ