Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σήμερα ξανά στους δρόμους
  • Συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα
  • Κορυφαίος αγωνιστικός σταθμός η συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, οι συνταξιούχοι βάζουν μπροστά από σήμερα ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα

Eurokinissi

Με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, οι συνταξιούχοι βάζουν μπροστά από σήμερα ένα πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα
Τα αγωνιστικά πυρά των συνταξιούχων θα δεχτεί για μια ακόμα φορά σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζει την άθλια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Οι συνταξιούχοι βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές τους ανάγκες. Οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ, ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, απευθύνουν κάλεσμα μαζικής, μαχητικής συμμετοχής στις σημερινές συγκεντρώσεις.

Συγκεκριμένα, το αγωνιστικό ραντεβού των συνταξιούχων στην Αθήνα, έχει οριστεί στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Στη Θεσσαλονίκη, οι συνταξιούχοι από Κεντρική και Δυτική Μακεδονία θα συγκεντρωθούν στις 10 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο. Στην Καβάλα, στις 10.30 π.μ., έξω από το Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Κλιμακώνοντας και συντονίζοντας την αγωνιστική τους δράση, οι συνταξιούχοι βάζουν μπροστά την κλιμάκωση ενός πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος με κορυφαίο σταθμό τη συμμετοχή τους στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στις 12 του μήνα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν και σε χτεσινή τους ανακοίνωση οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων «το συλλαλητήριο αυτό θα είναι ένα νέο ξεκίνημα των αγώνων από το ΠΑΜΕ και το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Και συνεχίζουν: «οι συνταξιούχοι που είναι από τα πρώτα θύματα αυτής της βάρβαρης και απάνθρωπης πολιτικής, που η λιτότητα και η ακρίβεια τους οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, αλλά και γιατί έχουν παιδιά και εγγόνια, που τα βλέπουν να γίνονται σύγχρονοι δούλοι, δεν μπορούν να μείνουν αδιάφοροι και αμέτοχοι, γι' αυτό θα πάρουν μέρος στο Συλλαλητήριο από όλη την Ελλάδα αψηφώντας κούραση και ταλαιπωρία».

Ακόμα:

  • Στις 7 Νοέμβρη έχει προγραμματιστεί παναττική κινητοποίηση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητείται το θέμα της καταβολής ή μη του οικογενειακού επιδόματος.
  • Στις 23 Νοέμβρη θα οργανωθούν περιφερειακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
  • Στις 20 Δεκέμβρη συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση.

Μεταξύ άλλων, οι συνταξιούχοι διεκδικούν την άμεση καταβολή επιδόματος θέρμανσης και την επιστροφή του ΛΑΦΚΑ μια κι έξω.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ