Τετάρτη 2 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Αναγκαία η αλλαγή των συσχετισμών

Ξεκίνησαν χτες οι εκλογές στο σωματείο «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»

Ξεκίνησαν χτες και συνεχίζονται μέχρι και αύριο Πέμπτη 3 Νοέμβρη, οι εκλογές στο σωματείο εργαζομένων «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» στο λεκανοπέδιο της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα. Καθημερινά, από τις 6.30 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ ψηφίζουν στα ορυχεία και τους σταθμούς όπου έχουν στηθεί κάλπες. Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στις εκλογές και να συμβάλουν στην ανάδειξη περισσότερων αγωνιστών στα ΔΣ, για να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων υπέρ του ταξικού πόλου στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» ζητά την ψήφο των εργαζομένων και θυμίζει ότι οι δυνάμεις της πρωτοστάτησαν στην ενημέρωση, στη συσπείρωση των εργαζομένων γύρω από αιτήματα που ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις και ανάγκες. Πάλεψαν για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, πρωτοστάτησαν στην πάλη των εργαζομένων για τη λύση των προβλημάτων, παρά τα εμπόδια και την υπονόμευση της δράσης από τις συμβιβασμένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος στη ΔΕΗ ΑΕ.

Οπως αναφέρει η «Αγωνιστική Συνεργασία», ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΑΔ έβαλαν πλάτη για να περάσουν οι κεντρικές επιλογές του κεφαλαίου. «Στη ΔΕΗ ΑΕ έχει προχωρήσει η εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης και θα επεκτείνεται όσο προχωρά η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Εργαζόμενοι με 8μηνα, με συμβάσεις έργου, ενοικιαζόμενοι και εργαζόμενοι στους εργολάβους χωρίς συμβάσεις, μαζική παραβίαση του 8ωρου με την καθιέρωση των υπερωριών λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού. Τα παραπάνω περιγράφουν την κατάσταση που αφορά τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στην ηλεκτρική ενέργεια, ανεξάρτητα αν είναι μόνιμοι στη ΔΕΗ ΑΕ ή απασχολούνται μέσω των κάθε λογής εργολάβων».

Η «Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τους εργαζόμενους, που έχουν πια συσσωρευμένη πείρα, να μη δείξουν καμία ανοχή, καμία συναίνεση, να μη νομιμοποιήσουν κανένα διάλογο με την αντεργατική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ